Telekom zjednotil ponuku, FunFón zmenil stratégiu

Slovak Telekom zjednotí ponuku u pevných liniek, mobilných paušálov, TV a internetu. FunFón chce zas osloviť mladých s novou ponukou Férofka. Záujem má najmä o zákazníkov u konkurencie.

30.03.2014 20:42
sim karta, roaming, dáta, mobil, micro sim,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Od prvého apríla dôjde k výrazným zmenám v ponuke služieb Telekomu. Cieľom je zjednotiť produkty a urobiť ich pre zákazníkov viac prehľadnými. Podľa spoločnosti budú tieto zmeny najväčšie od roku 2010. V praxi to bude znamenať, že namiesto veľkého množstva programov s rôznymi názvami, bude Telekom ponúkať služby už len v troch programoch, s označením M, L a XL. Zmeny sa dotknú prakticky kompletného portfólia, od internetu, TV aj hlasových paušálov.

Namiesto množstva balíkov už len tri programy
Internet bude Telekom ponúkať už len v troch programoch, bez ohľadu na to, či bude mať záujem o pripojenie pomocou optiky, ADSL alebo VDSL. U všetkých troch variantov bude mesačný poplatok rovnaký, a to 10, 15 a 20 eur. „Ceny programov sú odstupňované podľa rýchlostí, pričom Telekom bude zákazníkovi ponúkať najvyššiu dostupnú technológiu v jeho oblasti. Súčasťou programov bude aj Rodičovská kontrola zdarma,“ upresňuje Telekom.

Program Objem dát Mesačný poplatok ADSL VDSL Optika
Internet M Neobmedzený 10 eur 2/0,5 Mbps 4/0,5 Mbps 6/0,5 Mbps
Internet L Neobmedzený 15 eur 5/0,5 Mbps 20/2 Mbps 40/4 Mbps
Internet XL Neobmedzený 20 eur 10/0,5 Mbps 50/5 Mbps 10/100 Mbps

Služby televízneho vysielania budú takisto rozdelené na tri úrovne, vrátane klasickej IPTV a Magio Sat.

Program Mesačný poplatok IPTV Sat
Magio TV M 10 eur 57 kanálov 43 kanálov
Magio TV L 15 eur 77 kanálov 61 kanálov
Magio TV XL 20 eur 100+ kanálov

Telekom zvýhodní predplatné viacerých služieb súčasne
Pri hlasových službách platí nová ponuka s rovnakým stupňovaním už od prvého februára. Od prvého apríla však budú všetky tri ponúkané programy premenované na Doma Happy M (Doma Happy 100), Doma Happy L (Doma Happy 400) a Doma Happy XL (Doma Happy Nekonečno). Telekom bude zvýhodňovať zákazníkov, ktorí sa rozhodnú predplatiť si niekoľko služieb z balíka hlas/internet/TV súčasne. Zároveň je možná aj ľubovolná kombinácia služieb.

Program 1 služba 2 služby 3 služby
M 10 eur 16 eur 20 eur
L 15 eur 24 eur 29 eur
XL 20 eur 32 eur 38 eur

Zmeny operátor zavádza aj pre paušály Happy. Prvou zmenou je odpustenie vyššieho poplatku za volania do EÚ a USA pre zákazníkov, ktorí si predlžujú zmluvu. Cenu po novom stanovil na 9 centov za minútu pri sekundovej tarifikácii. Telekom zároveň znížil cenu za programy Happy v prípade, že zákazník nemá záujem o akciový telefón. Zľavy z mesačného poplatku je vo výške 1 euro (Happy XS), 2 eurá (Happy S), 4 eurá (Happy M, L, XL volania), 6 eur (Happy XL) a 8 eur (Happy XXL).

FunFón chce odlákať mladých zákazníkov od konkurencie
Druhým operátorom v poradí, ktorí predstavil novú ponuku je Orange. U virtuálneho operátora FunFón predstavil program Férofka, ktorý už začal promovať aj v médiách. Spoločnosť očakáva, že program osloví najmä cieľovú skupinu vo veku 15–25 rokov, čomu sú prispôsobená aj ponuka. Súčasťou Férofky sú volania do všetkých sietí, správy a internet v mobile za jednotnú cenu 7 centov za minútu/megabajt. Volania vo vlastnej sieti ponúka FunFón po prvej minúte zadarmo.

Kampaň postavil na dostupnejších internetových balíkoch
FunFón chce novú ponuku postaviť na jednoduchosti a mobilnom internete. Napriek tomu, že cena za jeden megabajt prenesených dát je stanovená na 7 centov, v programe bude zákazníkovi účtovaný maximálny poplatok 40 centov za deň. Dáta budú v tomto prípade limitované 200 megabajtami v plnej rýchlosti 7,2 Mbps (512 kbps), po ktorých presurfovaní sa zákazníkovi do konca dňa zníži rýchlosť na 128 kbps oboma smermi (download aj upload).

Volania do zahraničia zatiaľ nie sú pre FunFón prioritou
Virtuálny operátor sa pokúsi osloviť zákazníkov u konkurencie, ktorým ponúkne 500 MB predplatených dát mesačne počas šiestich mesiacov. Zatiaľ však nebude mať možnosť predplatiť si ďalšie dáta nad tento limit a po jeho prečerpaní tak bude môcť využívať len limitovanú rýchlosť (128 kbps). FunFón v súčasnosti takisto neponúka zvýhodnené roamingové balíky či lacnejšie volania do zahraničia. Podľa predstaviteľov operátora zatiaľ nemajú prioritu, nakoľko pre zákazníkov nie sú v tomto momente kľúčové.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #Orange #FunFón