Google do slovenských ulíc opäť vyšle svoje autá

Autá s logom Google budú opätovne brázdiť cesty Slovenska. Aktualizovať budú staré mapové podklady a navštívia aj nové lokality. Google na Slovensko takisto vyšle dobrovoľníkov s batohmi, ktorí zavítajú na ďalšie zaujímavé miesta.

28.05.2014 13:32
Google, Street View, mapy, trekker Foto:
Gooogle na Slovensko vyšle svoje vozidlá s kamerami aj v roku 2014.
debata

V najbližších dňoch sa na slovenských cestách opätovne objavia autá s logom Google. Ich úlohou bude aktualizovať mapové podklady pre službu Street View. Vozidlá budú mať údajne namierené aj do nových lokalít, ktoré Google doposiaľ nenavštívil. Verejnosť sa bude môcť o pohybe áut informovať na stránke projektu.

Google zavíta aj do nových lokalít na Slovensku
Autá Google s neprehliadnu­teľným systémom kamier umiestnených na streche sa na Slovensku objavia už po niekoľkýkrát. Google ich koncom mája pošle na Slovensko predovšetkým z dôvodu aktualizovania mapových podkladov a náhľadov pre službu Street View. Okrem verejne dostupných miest má spoločnosť v pláne vyslať dobrovoľníkov s batohmi a kamerami aj na alternatívne miesta, podľa žiadostí, ktoré obdržala od miestnych inštitúcií a užívateľov. Len koncom roka zaslali používatelia viac ako 4-tisíc tipov na zaujímavé miesta, ktoré by mali trojkolky alebo vozidlá Google navštíviť.

V súčasnosti je služba Street View dostupná vo viac ako 55 krajinách sveta vrátane Slovenska, ktoré sa dostalo na rad na jeseň roku 2012. Google začiatkom roka rozšíril zbierku v rámci projektu “Slovenské Street View tipy” o rôzne kultúrne a historické pamiatky vrátane prírodných úkazov. Zavítal aj do niekoľkých slovenských jaskýň, ktoré sú nie len slovenským ale aj svetovým unikátom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #Mapy