Tip: Viete akú hodnotu má váš účet na Facebooku?

Priemerný užívateľ najväčšej sociálnej sieti zarobí za rok necelých 13 dolárov, v Spojených štátoch takmer štvornásobok. Hodnotu jedného spoločnosť eMarketer prepočítala na základe výnosov z reklamy.

26.09.2015 14:35
Facebook Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Najväčšia sociálna sieť na svete má v súčasnosti takmer 1,5 miliardy registrovaných užívateľov, z toho približne jednu miliardu aktívnych. Spolu s užívateľmi rastú sociálnej sieti aj príjmy z reklám. Podľa očakávaní by mali celkové príjmy z reklám v tomto roku presiahnuť hranicu 16 miliárd dolárov, teda o 41 percent viac než v minulom roku. Marketingová spoločnosť eMarketer si dala za cieľ prepočítať, akú hodnotu má pre sociálnu sieť jej bežný používateľ. Metrika, ktorú firma pri prepočte využila síce nie je ani príliš objektívna, ani presná, no napriek tomu sú výsledky zaujímavé.

Spoločnosť pri svojich prepočtoch použila práve predpokladané výnosy z reklám. Z výsledkov vyplýva, že jeden užívateľ sociálnej sieti zarobí necelých 13 dolárov. V Spojených štátoch je to však niekoľkonásobne viac, takmer 49 dolárov. Až 65 percent z peňazí, ktoré každoročne firmy utratia na reklamu na sociálnych sieťach, získa Facebook. Na jeho príjmoch z reklamy sa podieľa aj sociálna sieť Instagram. Len pred niekoľkými dňami oznámila, že ju už používa viac ako 400 miliónov používateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #eMarketer