Telekom v Bratislave spustil LTE s rýchlosťou do 375 Mbit/s

Slovak Telekom sa pochválil novým míľnikom v rámci 4G siete. V štyroch mestkých častiach Bratislavy navýšil rýchlosti až na 375 Mbit/s. V ďalších troch mestách je dostupná 4G sieť s rýchlosťami do 300 Mbit/s.

16.12.2016 15:10
mobilný operátor, internet, telefón, smartfón,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Slovak Telekom v týchto dňoch oznámil rozšírenie 4G siete o nové lokality a takisto dosiahnutie nového rýchlostného míľnika na Slovensku. Vo vybraných lokalitách v rámci 4G siete nasadil konfiguráciu zvanú LTE Advanced s maximálnou teoretickou rýchlosťou dátových prenosov do 375 Mbit/s. Dostupná je v Bratislave, v mestskej časti Petržalka, v Ružinove, v Novom Meste a Devínskej Novej Vsi, v oblasti závodu Volkswagen.

“LTE-A do 375 Mbit/s spája dva kanály na frekvencii 2600 MHz a jeden kanál na frekvencii 800 MHz. Táto kombinácia umožňuje nie len vyššie rýchlosti, zároveň prináša aj lepšie pokrytie budov v týchto lokalitách,” upresnil Telekom. Vyššie rýchlosti, a to až do 300 Mbit/s budú dostupné aj v ďalších lokalitách, konkrétne v Žiline, Trnave a Banskej Bystrici, v časti mesto.

Telekom zvýšil rýchlosti LTE aj v ďalších väčších mestách a obciach

Väčšina obyvateľov Košíc bude mať podľa Telekomu k dispozícii 4G sieť s rýchlosťami do 225 Mbit/s. To isté platí aj pre obyvateľov Marianky, Záhorskej Bystrice, Karlovej Vsi, Dúbravky, Lamača, Kramárov a Trnávky. Rýchlosti LTE siete operátor navýšil aj v Trenčíne, Nitre a v Senci. V približne piatich desiatkach menších obcí a miest bude dostupné LTE s konfiguráciou do 75 Mbit/s.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovak Telekom #LTE #4G