Lego má sociálnu sieť pre deti. Príspevky možno komentovať smajlíkmi

Na sociálnej sieti Lego Life je možné pochváliť sa s vlastnými výtvormi zo stavebnice Lego. Namiesto bežných textových komentárov je možné používať len smajlíky alebo predvolený text v obrázku. Lego sľubuje, že užívateľov nebude špehovať a zobrazí im len reklamu na vlastné produkty.

01.02.2017 17:00
Lego Life, sociálna sieť Foto:
Lego predstavilo vlastnú sociálnu sieť Lego Life.
debata

Po vlastnej sociálnej sieti už túžilo veľa technologických firiem. Väčšina z nich však pri realizácii svojho nápadu zlyhala a rôznorodé sociálne siete sa až na výnimky príliš neujali. S novou tematickou platformou, ktorú možno nazvať sociálnou sieťou, tentokrát prichádza dánska spoločnosť Lego. Určená je najmä deťom, ktoré podľahli čaru stavebníc a chcú sa so svojimi výtvormi pochváliť ostatným.

Sociálna sieť Lego Life na rozdiel od Instagramu, Facebooku, Snapchatu a ďalších nemá oficiálne vekové obmedzenia. Registrovať sa môžu aj deti a tínedžeri, ktorí ešte nemajú 13 rokov. Lego pri registrácii vyžaduje e-mail jedného z rodičov, ktorý má dieťaťu účet overiť a aktivovať.

Zaujímavosťou je, akým spôsobom prebieha komunikácia medzi užívateľmi. Namiesto písania komentárov môžu na príspevok reagovať len rôznymi Lego smajlíkmi (vhodnejšie je však anglické slovo “emoticon”). Textom možno odpovedať len, ak si užívateľ vyberie jednu z predvolených odpovedí. Vďaka tomu vraj zostane sociálna sieť bezpečná aj pre deti, ktoré sa nemusia obávať hanlivých komentárov. Ako uviedol server BBC, Lego pri používaní nebude užívateľov špehovať.

Keďže registrácia a aj používanie sociálnej siete je zadarmo a navyše Lego nemá v pláne predávať dáta používateľov tretím stranám, medzi príspevkami bude aspoň zobrazovať vlastnú reklamu na nové stavebnice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #lego #Lego Life