Videá na Facebooku už neprehliadnete. Prehrávať sa budú aj so zvukom

Ak vás automatické prehrávanie videí a reklám na Facebooku obťažovalo, pripravte sa na horšie časy. Videá sa už nebudú prehrávať potichu, ale so zvukom.

16.02.2017 07:00
Instant Articles, Facebook Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Keď Facebook pred niekoľkými mesiacmi oznámil, že všetky videá, ktoré užívatelia medzi sebou zdieľajú, bude aj automaticky prehrávať, musel čeliť veľkej kritike, ktorá však po čase utíchla. Užívateľom sa neprehrávali len zdieľané videá ale aj reklama, ktorú už nebolo možné len tak prehliadnuť.

Videám už nebude možné uniknúť

Sociálna sieť po čase pritvrdí a ešte viac zviditeľní multimediálny obsah, ktorý bude prehrávať už aj so zvukom. Doposiaľ tomu tak nebolo a videá na seba upozorňovali len obrazom. To nevyhovovalo nie len tvorcom obsahu ale aj inzerentom, ktorí mali obmedzené možnosti ako šíriť posolstvo vo videách a reklame. Facebook im preto vyhovel a do konca roka všetkým užívateľom automatické prehrávanie zvuku aktivuje.

Pri prehliadaní nových príspevkov na nástenke tak bude už len veľmi ťažké uniknúť videám, ktoré už dnes tvoria gro zdieľaného obsahu. „Keďže ľudia na svojich smartfónoch sledujú viac videí, očakávajú, že ich bude sprevádzať aj zvuk,“ vysvetľuje sociálna sieť na svojom blogu.

Jednou z možností ako sa prehrávaniu zvuku vyhnúť je prepnúť telefón do tichého režimu alebo prehrávanie deaktivovať priamo v nastaveniach. Facebook však vie, že väčšina užívateľov tak neurobí a na aktivované prehrávanie zvuku si po čase zvykne.

Ako uvádza BBC, mnoho videí zrejme zmení svoju podobu. Ak v priebehu niekoľkých týždňov Facebook vyhodnotí, že videá sleduje, či skôr neprehliadne, viac ľudí, je možné očakávať, že tvorcovia z nich odstránia titulky a zmenia aj celkovú dĺžku.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #reklama