V Etiópii počas skúšok blokujú internet. Aby študenti nepodvádzali

V Etiópii počas národného testovania žiakov blokujú internet. Oficiálne sú však blokované len sociálne siete. Rovnako vláda zakročila aj počas prijímacích skúšok na univerzity v minulom roku.

02.06.2017 07:40
internet, dsl, kábel, sieť, tcp ip, operátor,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Ako najefektívnejšie zabrániť šíreniu skúškových otázok medzi študentami počas národného testovania žiakov stredných škôl? V Etiópii počas skúšok úplne zablokovali internet. Čiastočne to potvrdil hovorca z kancelárie ministerstva telekomunikácii, Mohammed Seid. „Sme proaktívni. Cieľom je zabrániť opakovaným únikom, ktoré sa vyskytli v minulom roku,“ uviedol Seid pre agentúru Reuters.

V minulom roku vláda zakročila celoštátnym blokovaním prístupu k sociálnym sieťam krátko po tom, čo sa na internete objavili vstupné testy na miestne univerzity.

Prístup na sociálne siete by mal byť blokovaný aj tento rok, a to až do konca skúškového obdobia naplánovaného na 8. júna. Viacero zdrojov však uvádza, že blokované nie sú len sociálne siete, ale aj bežný prístup na internet. Ako informoval server BBC, výpadky internetu sú v tomto období časté, rozsiahle a týkajú sa tak pevného ako aj mobilného pripojenia. Etiópia blokovala internet pri viacerých príležitostiach. Posledný veľký výpadok mobilného pripojenia, a to až v rozsahu niekoľkých týždňov, bol zaznamenaný v minulom roku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cenzúra #sociálne siete #Etiópia #blokovanie internetu