Facebook v Čechách zaútočí na Bazoš. Na Slovensku zatiaľ nie

Facebook rozšíri svoj internetový bazár do viacerých európskych krajín. Slovensko medzi nimi zatiaľ chýba.

19.08.2017 09:00
Facebook, Marketplace Foto:
Facebook rozšíri službu Marketplace do ďalších európskych krajín.
debata (12)

Službu Marketplace (z angl. trhovisko, bazár), ktorú Facebook predstavil pred niekoľkými mesiacmi, môžu používať už aj milióny Európanov. Služba je akýmsi bazárom, ktorý funguje priamo v prostredí sociálnej siete. Za vytváranie inzerátov a ich publikovanie užívatelia neplatia žiadne poplatky a inzerovať môžu tak nové ako aj použité výrobky. Kupujúci si zas môžu vybrať, z akej vzdialenosti sa im majú ponuky zobrazovať.

Marketplace doposiaľ fungoval len v Spojených štátoch, Veľkej Británii a v Austrálii. Podľa Facebooku služba mesačne priláka viac ako 550 miliónov užívateľov, čo je viac než štvrtina z celkového počtu ľudí zaregistrovaných na sociálnej sieti. Európsky trh, ktorý je veľmi fragmentovaný, môže užívateľskú základňu novej služby výrazne rozšíriť.

Služba bude postupne sprístupnená v Rakúsku, Belgicku, Českej republike, Dánsku, Fínsku, Francúzsku, Nemecku, Maďarsku, Írsku, Taliansku, Luxembursku, Portugalsku, Španielsku, Švédsku, Švajčiarsku a Holandsku. Slovensko sa na zozname nenachádza.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #bazár #Marketplace #Bazoš