Samsung vyvíja vlastný inteligentný reproduktor

Samsung bude s reproduktorom konkurovať Googlu, Amazonu, ale aj veľkým hráčom z Číny. Ponúknuť by mal pokročilé a sofistikované funkcie. Poraziť Google však môže byť pre Samsung priveľkou výzvou.

28.08.2017 07:30
alibaba, tmall genie, Foto:
Ilustračné foto - na obrázku reproduktor Tmall Genie X1 od Alibaby.
debata

Je to trend, ktorý si nemôže nechať ujsť žiadna veľká firma. Inteligentný reproduktor ponúka Amazon, Google, Apple ale aj veľké čínske firmy na čele s Xiaomi či Alibabou. Samsung si zatiaľ dáva načas. Šéf divízie vývoja mobilných zariadení, DJ Koh, ale potvrdil, že firma jeden takýto reproduktor vyvíja a onedlho by ho mala aj predstaviť. „Na vývoji už pracujeme,“ nechal sa počuť Koh, ktorého slová tlmočila americká stanica CNBC News.

V čom sa odlíši od konkurencie?

Príchod asistentky ukrytej do reproduktora sa dal v prípade Samsungu očakávať. Firma prednedávnom ukázala svojho vlastného asistenta Bixby, ktorý je alternatívou k Siri, Google a Alexe. Okrem toho, že Samsung prichádza s vlastným riešením v čase, keď sú už karty viac menej rozdané, bude musieť verejnosť presvedčiť, že na Bixby a reproduktor dokážu viac, než konkurencia.

Amazon Echo je napríklad možné použiť aj na objednávanie tovaru a na rovnaké možnosti ponúka aj reproduktor od Alibaby. Google Home zas dokáže veľmi sofistikovane pracovať s vyhľadávaním na internete, ktoré získava vďaka hlasovému ovládaniu nový, interaktívny, rozmer. Nehovoriac o prehrávaní videí z YouTube na Smart televízore. V čom sa bude Samsung líšiť zatiaľ nevedno. „Nie je dôvod vytvárať si vlastnú identitu kopírovaním riešení, ktoré už sú na trhu dostupné,“ uviedol pre BBC analytik Ranjit Atwal z výskumnej spoločnosti Gartner. Samsung podľa Atwala potrebuje najmä dáta od užívateľov, ktoré sa musí naučiť zbierať a spracovávať pokročilou formou. „Čím viac dát máte, tým máte aj viac možností, dokážete sa viac naučiť a vylepšiť svoj produkt.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Apple #Samsung #Amazon #Alexa #Siri #Bixby #inteligentný reprodukor