Google už Slovákom pomôže aj s hľadaním lacných leteniek

Google na Slovensku spustil dve nové služby, ktoré majú pomôcť ľuďom naplánovať aktívnu dovolenku a nájsť lacné letenky.

09.09.2017 20:00
cestovanie, dovolenka, turista, kufor, mobil,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Google už hlavnú dovolenkovú sezónu síce nestihol, no dve nové služby môžu prísť vhod všetkým cestovateľom aj mimo nej. Na Slovensku spustil dve nové služby, ktoré Slovákom uľahčia hľadanie zaujímavých destinácií a aj lacných leteniek. Je pravda, že Google sa s lokalizáciu služieb do slovenčiny príliš neponáhľal. V zahraničí obe fungujú už dlhšiu dobu a používať ich bolo možné napríklad v angličtine.

Služba Destinácie na Googli po zadaní konkrétneho miesta zobrazí užitočné cestovateľské informácie. Ak sa napríklad chystáte na predĺžený víkend do Grécka, stačí zadať mesto alebo oblasť a služba vám zobrazí priemerné ceny ubytovania a miestne atrakcie, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. Pri vyhľadávaní je ku kľúčovému slovu (napríklad Atény) potrebné pripojiť aj slovo “destinácie” (vo formáte Atény destinácie) a služba na informačných kartách zobrazí údaje o zvolenej lokalite s množstvom tipov.

Služba Destinácie Google Foto: Google
Destinácie Google Služba Destinácie Google

Po výbere lokality, alebo aj v opačnom poradí, vám zas môže pomôcť vyhľadávač lacných leteniek. Stačí zadať jedno alebo kombináciu viacerých letísk, cieľovú destináciu a termín. Následne Google prehľadá nie len ponuky väčšiny leteckých spoločností, ale navrhne aj kombinácie viacerých leteckých prepravcov s cieľom ponúknuť čo najnižšiu cenu. To mimochodom nemusí byť vždy tým najlepším riešením, najmä ak plánujete so sebou zobrať aj veľkú batožinu. Rôzni leteckí prepravcovia totiž môžu mať odlišné podmienky a zatiaľ čo jeden ponúka až 30 kilo batožiny, iný len 23.

Služba Letenky Google Foto: Google
Letenky Google Služba Letenky Google

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #cestovanie #Destinácie Google #Letenky Google