Navigácia Sygic už vypočítava aj alkohol v krvi

Navigácia po nástupe do vozidla položí vodičovi niekoľko otázok, ktoré majú určiť, či je pre neho bezpečné šoférovať.

15.01.2018 13:12
sygic, ford, navigácia, Foto:
Sygic predstavil novú funkciu pre svoju navigáciu s názvom Alcohol Calculator.
debata (5)

Alkohol za volant nepatrí. Mnohí vodiči však nevedia alebo nechcú objektívne zhodnotiť, či by po malom pive alebo poldeci mali sadnúť za volant, alebo radšej so šoférovaním na pár hodín počkať. Sygic si dal za cieľ, že im v rozhodovaní pomôže. Spoločnosť predstavila doplnkovú funkciu vo svojej navigácii, ktorá má vodičov usmerniť, či je pre nich stále bezpečné šoférovať.

Funkcia s názvom Alcohol Calculator po nástupe do vozidla prostredníctvom aplikácie položí vodičovi niekoľko otázok. Na základe odpovedí potom vyhodnotí, či je správne sadnúť za volant. Funkcia bude dostupná pre majiteľov vozidiel značky Ford s navigačným systémom s technológiou Sync 3. V najbližších týždňoch funkcia pribudne aj na ostatných platformách vrátane technológie MirrorLink 1.1, aplikácií Jaguar a Land Rover InControl a aplikácie HondaLink App.

“Keď vodič nastúpi do vozidla a po 22:00 sa spustí systém Sync 3, aplikácia sa ho spýta, či pil alkohol. Ak je odpoveď kladná, na dotykovej obrazovke sa zobrazia štyri jednoduché otázky – pohlavie vodiča, hmotnosť, počet vypitých nápojov a čas od posledného nápoja,” vysvetľuje Sygic. Na základe odpovedí aplikácia rozhodne, či je bezpečné vozidlo v danej chvíli šoférovať.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #navigácia #sygic #Alcohol Calculator