Google Chrome začal automaticky blokovať otravné reklamy

Nepríjemné reklamy, ktoré rušia užívateľa pri návšteve webu Google vo svojom prehliadači automaticky zablokuje. Neznamená to však, že weby budú úplne bez reklám.

18.02.2018 08:00
smartfón Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Reklamy môžu aj vyľakať. Stačí navštíviť stránku, na ktorej sú umiestnené automaticky sa spúšťajúce reklamy a nemať stíšenú hlasitosť. Niektoré reklamy sú natoľko otravné, že užívateľov nútia inštalovať rôzne blokátory, ktoré ich zobrazovanie úplne zablokujú. Pre mnohé weby to však znamená stratu hlavného zdroja príjmu. Google sa rozhodol vypomôcť užívateľom a v podstate aj prevádzkovateľom stránok s reklamou.

V najnovšej verzii prehliadača Chrome Google automaticky blokuje vybrané reklamy. Neblokuje všetky, len tie, ktoré nespĺňajú kritériá organizácie Coalition for Better Ads. Kritériá jasne definujú, ktoré reklamy sú ešte prijateľné, a ktoré by na webe nemali čo robiť. Medzi nimi sú napríklad už spomínané reklamy so spusteným zvukom alebo reklamy, ktoré svojou plochou blokujú zobrazenie obsahu na stránkach. Tie bude Chrome automaticky blokovať.

Stránky budú mať 30 dní na to, aby odstránili nepríjemné reklamy pred tým, než ich začne Google blokovať. Po návšteve stránky Chrome užívateľovi oznámi, že na nej zablokoval reklamy. Bude len na užívateľovi či sa ich zobrazovanie rozhodne povoliť.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #prehliadač #Chrome #reklamy