Windows 10 bude predvídať, kedy je najlepší čas na inštalovanie aktualizácií

Umelá inteligencia sa má naučiť porozumieť návykom používateľa a ponúknuť mu inštalovanie systémovej aktualizácie v najvhodnejšom možnom čase.

29.07.2018 21:38
terry myerson, windows 10, windows, Microsoft,... Foto:
Ilustračné foto
debata (6)

Určite ste sa s tým už sami stretli niekoľkokrát. Systémové aktualizácie sa začnú inštalovať v tom najnevhodnejšom čase. Navyše posledná verzia Windows vám nedá na výber a aktualizáciu nainštaluje podľa toho, kedy je dostupná. Bežne sa potom stáva, že namiesto vypnutia počítača alebo jeho rýchleho reštartu musia používatelia niekoľko (desiatok) minút čakať, kým sa aktualizácia nainštaluje.

Tomu má byť koniec vďaka umelej inteligencii, ktorá má Microsoftu pomôcť lepšie pochopiť návyky používateľov. Umelá inteligencia sama zistí kedy je najlepší možný čas na inštalovanie aktualizácie, pričom tento čas bude vysoko individuálny a líšiť sa bude od používateľa k používateľovi.

Už žiadne nečakané aktualizácie

Microsoft sa rozhodol použiť umelú inteligenciu namiesto voliteľného inštalovania aktualizácii najmä kvôli snahe ponúknuť všetkým používateľom Windows 10 rovnaké zabezpečenie a najnovšie funkcie. To mnohým užívateľom prekážalo, najmä ak boli zvyknutí na predošlé verzie systému Windows, ktoré boli pri inštalovaní aktualizácií flexibilnejšie a ponechávali viac rozhodnutí na užívateľoch. “Vypočuli sme vás a v snahe zmierniť problémy s aktualizáciou čakajúcou na inštalovanie, sme zmenili logiku reštartu s využitím nového systému, ktorý je viac prispôsobivý a proaktívny,” uvádza Dona Sarkar z Microsoftu. Podľa Sarkarovej bude nový adaptívny systém schopný rozpoznať, či ste si práve na pár minút odskočili od počítača a ešte sa k nemu vrátite. V takom prípade aktualizáciu systému nespustí.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Windows #Windows 10