Facebooková zoznamka sa blíži. Bude súčasťou sociálnej siete

Nová zoznamka nebude fungovať v samostatnej aplikácii ale bude súčasťou sociálnej siete. Osloviť by mohla milióny používateľov.

04.08.2018 21:35
facebook, sociálna sieť Foto:
Ilustračné foto.
debata

Facebnook môže priniesť nový vietor do online zoznamiek. Už onedlho spustí vlastnú zoznamku, ktorá bude priamo konkurovať službám ako je Tinder či Badoo. Šéf Facebooku, Mark Zuckerberg, na májovej konferencii F8 uviedol, že až 200 miliónov používateľov sociálnej siete nemá žiadneho partnera. Práve im by mohla nová zoznamka pomôcť nájsť si životného partnera.

Podľa najnovších informácií je spustenie zoznamky na spadnutie. Služba s názvom Facebook Dating nebude fungovať samostatne ale bude priamo integrovaná do sociálnej siete, aby oslovila čo najväčšie publikum. Používatelia budú môcť zoznamku nájsť v zozname pripojených služieb rovnako ako Messenger alebo Marketplace. Podľa prvých náhľadov, ktoré unikli na verejnosť, bude zoznamka prispôsobená pre hľadanie dlhodobého partnera a nie len rýchlu známosť.

Len seriózna zoznamka

Užívateľ si bude môcť vyberať podľa rôznych kritérií a v rámci zoznamky bude mať aj vlastný profil, ktorý uvidia ostatní používatelia, ktorí si službu aktivujú. Bude len na ňom či sa rozhodne sprístupniť svoj profil všetkým alebo len užšiemu okruhu známych a priateľov. Ak sa rozhodne začať hľadať svojho partnera, ostatných priateľov na to Facebook upozorňovať nebude. Facebook takisto bude navrhovať ľudí, ktorí spĺňajú kritériá a v prípade ak dvaja ľudia prejavia vzájomné sympatie, budú si môcť začať písať cez Messenger alebo WhatsApp.

V súčasnosti Facebook údajne uvažuje aj o obmedzení počtu ľudí, ku ktorým môžu používatelia vyjadriť svoje sympatie, s cieľom zabrániť spamu. Zablokovaní používatelia na zoznamke by nemali byť blokovaní aj na samotnej sociálnej sieti. O platených funkciách v zoznamke Facebook zatiaľ neuvažuje.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #zoznamka #Tinder