Mapy Google vám už nájdu aj náhradu za meškajúcu električku

Mešká vaša električka a vám hrozí, že nestihnete prísť načas do práce či na stretnutie? Mapy Google majú novú funkciu, ktorá vám pohľadá alternatívu, ak váš prípoj mešká. Aplikácia tiež prezradí, či sú spoje preplnené.

01.10.2018 21:15
Mapy Google, navigácia Foto:
Mapy Google už obsahujú rozšírenú navigáciu v hromadnej doprave. Zatiaľ je dostupná len v niekoľkých metropolách.
debata

Dochádzate do práce verejnou dopravou? Možno sa vám zíde nová funkcia, ktorú Google sprístupnil vo svojej aplikácii Mapy. Vďaka nej zistíte nie len to, či má prímestský vlak, autobus, električka či metro meškanie, ale aj ako toto meškanie ovplyvní váš príchod do cieľa. Google zašiel ešte ďalej a používateľom bude automaticky navrhovať aj alternatívne trasy v hromadnej doprave tak, aby do práce či na plánované stretnutie nemeškali. Niekedy totiž pokazená električka môže doslova skrížiť plány a vyčkávanie na náhradnú dopravu sa nemusí vyplatiť.

Mapy prezradia, či je prichádzajúci autobus preplnený

Mapy cestujúceho informujú o premávke už počas jazdy. Inak povedané, už vo vlaku zistí, že na prípoj sa nemusí ponáhľať, pretože autobus na medzizastávke už desať minút mešká. Ak mu toto zdržanie nevyhovuje, aplikácia mu môže navrhnúť napríklad prestup na električku, ktorá do cieľa dorazí o päť minút skôr, aj keď je jej zastávka vzdialená tri minúty rýchlej chôdze. Zatiaľ premiérovo v 80 svetových metropolách bude dostupná aj ďalšia vychytávka – informácie o počte cestujúcich na danom spoji. Chcete si v metre sadnúť? Počkajte si päť minút na ďalší spoj, ktorý je poloprázdny. Presný počet cestujúcich Mapy samozrejme nepoznajú, no pre niekoho môže byť aj odhad veľmi prínosný.

Držíte v ruke mobil a máte spustenú navigáciu? Aby ste si mohli počas sledovania zastávok na mape vypočuť aj hudbu, nemusíte minimalizovať Mapy a spustiť Spotify alebo Apple Music. Mapy už majú integrovaný panel, cez ktorý je možné priamo v aplikácii ovládať hudbu prehrávanú cez niektorú z troch hudobných služieb (Spotify, Hudba Google, Apple Music).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #navigácia #Mapy Google