Facebook bude vašu presnú polohu poznať aj vďaka Instagramu

Instagram testuje zdieľanie histórie polohy s Facebookom. Sociálnej sieti to pomôže pri cielenejšej reklame, ktorej používatelia Instagramu uvidia viac.

06.10.2018 18:13
instagram, sociálna sieť, facebook Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

Väčšina mladých ľudí pod 20 rokov Instagram nie len pozná, ale aj používa. Mnohí mu dokonca dávajú prednosť pred Facebookom. Prostredníctvom Instagramu nezdieľajú len svoje momenty, ale s priateľmi si môžu tiež vymieňať správy. Je to teda ideálne prostredie na zdieľanie reklamy, ktorej aj na Instagrame postupne pribúda. Napriek tomu, že ju vie Facebook veľmi dobre cieliť, chýba mu veľmi podstatná informácie o používateľoch – ich presná poloha. V týchto dňoch sociálna sieť testuje novú možnosť – zdieľanie polohy. Vzorke vybraných užívateľov Instagram zdieľanie polohy aktivoval. Tí, ktorí s tým nesúhlasia, sa musia potrápiť a v nastaveniach nájsť túto položku, ktorú Facebook dômyselne ukryl.

V detailnom popise zdieľania polohy sa píše o tom, že Facebook pomocou súradníc GPS bude môcť presne lokalizovať rôzne miesta, na ktorých užívateľ Instagram používa. Históriu polohy následne spáruje s účtom na Facebooku (ak ho má užívateľ s Instagramom prepojený). Zdieľanie polohy bude navyše aktívne aj v čase, keď aplikácia bude bežať len na pozadí. Hovorca Facebooku serveru TechCrunch testovanie zdieľania polohy potvrdil. “Ako iste viete, často pracujeme s rôznymi nápadmi, ktoré sa časom vyvinú a nemusia byť súčasťou produktu. V súčasnosti Instagram neukladá históriu polohy. Ak sa na tom niečo zmení, užívateľov budeme o tom informovať.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #reklama #Instagram #zdieľanie polohy