Vráti sa iPhone X na trh? Apple údajne chystá jeho návrat

Tri nové iPhony príliš neoslnili a ľudí nenadchli. Slabé predaje Apple údajne donútili opätovne spustiť výrobu rok starého iPhonu X.

27.11.2018 08:00
iPhone X, iPhone, Apple Foto:
iPhone X
debata

iPhone X bol jednoznačne úspešnejší než jeho výkonnejšie klony s vysokou cenovkou. Trojici nových iPhonov (XS, XS Max a XR) sa nedarí tak veľmi, ako by si Apple a jeho investori priali. Predaje zatiaľ nenaplnili očakávania a Apple podľa viacerých indícií škrtá ich výrobu. Tri nové modely mali z trhu vytlačiť rok starý model X, ktorý Apple úplne vyradil z ponuky. Pravdepodobne sa obával toho, že by znížená cena iPhonu X ľudí príliš nemotivovala k tomu, aby si kúpili drahšie, a takmer identické, modely. Podľa denníka Digital Trends chce Apple aspoň čiastočne zachrániť situáciu a do výroby opäť vráti iPhone X.

Kto by si kupoval iPhone XR s rovnakou cenou ako iPhone X, no len s jedným foťákom a LCD displejom namiesto OLED panelu? Aj toto bol zreje jeden z mnohých argumentov, prečo Apple naďalej predáva viac ako dva roky staré iPhony (modely 7 a 7 Plus), no iPhone X už svoje miesto v ponuke nemá. Denník Digital Trends píše o obnovení jeho výroby ako o hotovej veci.

Mobil bude firma nie len vyrábať, ale aj predávať lacnejšie. Nie však v domácich Spojených štátoch, ale na medzinárodnom trhu, pričom sa spomína najmä India a Čína. Pribudnúť by však mohli aj ďalšie krajiny, nie len tie, v ktorých mali modely XS a XR horšiu odozvu – ako napríklad v Japonsku. V krajine vychádzajúceho slnka lacnejšiemu iPhonu XR vyčítali horší displej, horšiu kameru a menší výkon ako u iPhonu XS, a to napriek tomu, že papierovo sú telefóny takmer identické (s výnimkou napr. displeja a foťáku).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #iPhone X #iPhone Xs Max #Xr