Samsung bude predávať mobil s ohybným displejom zrejme až v júni

Kvôli problémom s ohybným displejom Samsung pozastavil spustenie predaja smartfónu Galaxy Fold. Na trhu sa objaví pravdepodobne v júni.

25.04.2019 11:45
Samsung Galaxy Fold Foto:
Skladací mobil Samsung Galaxy Fold
debata

Niekoľko dní pred oficiálnym začiatkom predaja telefónu s ohybným displejom Galaxy Fold sa Samsung narýchlo rozhodol uvedenie na trh pozdržať. Hlavným dôvodom boli avizované problémy s displejom, ktorý prestal viacerým novinárom fungovať. “Zatiaľ čo mnohí recenzenti potvrdili veľký potenciál (Galaxy Fold, pozn. red.), niektorí nám tiež ukázali, že zariadenie potrebuje ďalšie vylepšenia s cieľom zabezpečiť najlepší možný zážitok pre používateľa,” uviedol Samsung v oficiálnom stanovisku.

Firma sa na margo avizovaných problémov rozhodla vykonať ďalšie testovania, kvôli ktorým príde Galaxy Fold na trh o čosi neskôr. Naznačila tiež, že problémy s displejom môže mať na svedomí ohybný kĺb, ale aj materiály použité vo vnútornej časti zariadenia. Samsung chce preto zlepšiť ochranu displeja a lepšie informovať zákazníkov o prítomnej ochrannej vrstve na displeji. Práve tú totiž niektorí recenzenti nevedomky odstraňovali.

Namiesto 26. apríla a 3. mája sa začne Galaxy Fold predávať pravdepodobne v prvej polovici júna. Americký operátor AT&T jedného zo svojich zákazníkov totiž informoval o oneskorení jeho objednávky Galaxy Fold a jej plánovanom vybavení 13. júna. Informoval o tom server Cnet.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #ohybný displej #Galaxy Fold