Škoda má vlastnú digitálnu asistentku Laura. Hovorí aj po česky

Pri dvoch modeloch Škodovky si budú môcť záujemcovia priplatiť za multimediálny systém s hlasovou asistentkou Laura. Príkazy bude počúvať aj v češtine.

30.09.2019 11:00
Škoda Kamiq - hlasové ovládanie Laura Foto:
hlasová asistentka Laura
debata (2)

Hlasovú asistentku môžete už dnes používať aj v aute. Bez angličtiny si s ňou ale neporozumiete. Amazon ponúka napríklad prenosný reproduktor Echo Auto, ktorý stačí pripojiť do zapaľovania a cez Bluetooth alebo hudobný výstup ho spojiť s autorádiom či multimediálnym systémom vo vozidle. Škoda v týchto dňoch oznámila, že vozidlá Kamiq a Scala vybaví vlastnou hlasovou asistentkou Laura. Dostupná bude v rámci voliteľnej výbavy. Aby ju záujemca získal, bude si pri spomínaných dvoch modeloch musieť priplatiť za multimediálny systém Amundsen, ktorého je súčasťou.

S Laurou sa vodič bude môcť porozprávať hneď v niekoľkých jazykoch – angličtine, nemčine, francúzštine, taliančine, španielčine a aj v domácej češtine. Na povely v češtine bude odpovedať po česky, pričom by sa mala poradiť aj s prepisom SMS správ. Dáta bude Laura posielať na servery cez 4G sieť vďaka zabudovanej eSIM karte.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Škoda #hlasová asistentka #Laura