Už aj Facebook pri príspevkoch ukrýva počet lajkov

Facebook po vzore Instagramu skúša ako budú reagovať užívatelia, keď sa im pri príspevku nezobrazí počet lajkov. Informáciu prestal zobrazovať vybraným užívateľom v Austrálii.

01.10.2019 11:00
facebook1 Foto:
Ilustračné foto
debata

Prečo by mala sociálna sieť záujem schovávať počet lajkov, komentárov či reakcií na príspevky? Vraj preto, aby ľudia neboli zbytočne vystavení psychickému tlaku, ale zamerali sa na kvalitu obsahu, ktorý verejne zdieľajú. Facebook od piatka 27. septembra na sociálnej sieti testuje to, čo medzičasom zaviedol v niektorých krajinách aj na Instagrame – pred zrakmi ľudí ukryuje informácie o počet lajkov. Zatiaľ len skúša, ako na zmeny zareagujú používatelia v Austrálii.

Odstránenie informácií o interakciách na príspevkoch Facebook konzultoval s odborníkmi na duševné zdravie a skupinami zameranými na boj proti internetovej šikane. Niektorí však proti zmenám namietajú keď tvrdia, že počet lajkov a komentárov pre nich predstavuje dôležitý parameter pri meraní úspešnosti kampaní. Facebook zatiaľ nekomentoval, či test rozšíri, v akom rozsahu a do akých krajín. Takisto nepriniesol žiadne detaily o výsledkoch podobných testov z Instagramu, konkrétne z Austrálie, Nového Zélandu, Brazílie, Kanady, Japonska, Talianska a Írska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Instagram #Austrália