Messenger už nebude fungovať bez účtu na Facebooku

Až doposiaľ bolo možné používať Messenger bez účtu na Facebooku. Sociálna sieť však mení pravidlá a pri nových účtoch to už nebude možné. Messenger bude priamo naviazaný na účet na sociálnej sieti.

29.12.2019 15:18
Messenger, Facebook, Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak ste v minulosti používali Facebook, no z nejakého dôvodu ste sa rozhodli svoj účet zmazať a zostať v kontakte s priateľmi len cez Messenger, stále máte túto možnosť. Noví užívatelia však už nie. Facebook mení pravidlá používania aplikácie Messenger, ktorá už od nových používateľov vyžaduje prihlásenie sa na účet na sociálnej siet. Ak ho nemajú, musia si ho vytvoriť.

Facebook pravidlá používania Messengeru mení po štyroch rokoch. V roku 2015 sa firma rozhodla, že sa viac otvorí svetu a pokúsi sa prilákať aj ľudí, ktorí nemajú záujem používať Facebook. Messenger tak bol prístupní pre všetkých aj bez účtu na sociálnej sieti. Postačilo, ak sa k Messengeru prihlásili cez svoje telefónne číslo.

V súčasnosti už Messenger spárovaný s telefónnym číslom môžu používať len tí, ktorí tak urobili v minulosti. Zmeny sa týkajú len nových používateľov, ktorí sa pred používaním Messengeru musia prihlásiť na svoj Facebook. Ak ho nemajú, musia si účet vytvoriť. “Zistili sme, že drvivá väčšina ľudí, ktorí používajú Messenger je už prihlásená na Faceboku. Chceme preto zjednodušiť samotný proces. Ak už používate Messnger bez účtu na Facebooku, nemusíte robiť nič. V prípade, ak by ste chceli použiť Messenger po prvýkrát, budeme od vás vyžadovať prihlásenie sa k účtu na Facebooku,” uviedol hovorca Facebooku pre server Venture Beat.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Messenger