Tinder bude mať tlačidlo núdze pre prípad ohrozenia

Používate Tinder? Obľúbená online zoznamka prichádza s novinkou, ktorá má za cieľ chrániť užívateľov pred skrytými agresormi. Špeciálne tlačidlo v prípade núdze privolá pomoc.

27.01.2020 11:00
Tinder, online zoznamka Foto:
Ilustračné foto
debata

Aj obyčajné rande sa môže premeniť na nočnú moru, ktorej výsledkom môže byť až nebezpečné stretnutie s agresorom. Tinder preto oznámil, že v najbližších dňoch do aplikácie integruje špeciálne núdzové tlačidlo. Keď ho užívateľ počas rande s vybranou osobou stlačí, aplikácia informuje partnerskú firmu Noonlight, ktorá zasiahne priamo v teréne a užívateľa “zachráni”. Znie to možno absurdne, no Tinder vraj len reaguje na množiace sa hlásenia o agresoroch, pre ktorých je zoznamka živnou pôdou.

Núdzové tlačidlo materská spoločnosť Tindru, Match Group, neskôr sprístupní aj v ďalších aplikáciách, vrátane PlentyOfFish, OkCupid a Hinge. Match Group zatiaľ spolupracuje len so spoločnosťou Noonlight, ktorá v Spojených štátoch ponúka záchranné služby pre ľudí, ktorí sa ocitli v nebezpečí. Noonlight bude zatiaľ jediným poskytovateľom služby “záchrany” previazanej s núdzovým tlačidlo v Tindri. Match Group službu rozšíri aj do ďalších krajín v momente, keď nájde obdobných poskytovateľov aj mimo regiónu Spojených štátov.

Integrácia služby Noonlight okrem iného tiež znamená, že stlačením tlačidla Tinder odošle veľmi presné lokalizačné dáta o osobe v ohrození. Tinder takisto zavádza novú metódu overenia identity, pri ktorej musí užívateľ najprv nahrať svoju skutočnú a práve odfotenú fotku. Pomocou strojového učenia následne aplikácia identitu užívateľa overí a jeho profil v službe schváli a zverejní.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #online zoznamka #Tinder #tlačidlo núdze #Match Group #Noonlight