Nemecký umelec vytváral v Mapách Google neexistujúce zápchy

Ako zapchať prázdne ulice? Umelcovi Simonovi Weckertovi z Berlína sa to podarilo veľmi kreatívnym spôsobom. Do detského vozíka vložil niekoľko mobilov s aktivovanymi Mapami Google a navigáciu tak oklamal veľmi jednoduchým trikom.

03.02.2020 18:03
Google Maps, Mapy Google,  Simon Weckert Foto:
Stačí do vozíka naložiť desiatky mobilov so spustenou navigáciou a je možné vytvoriť virtuálnu dopravnú zápchu.
debata (5)

Ak používate Mapy Google alebo aj akúkoľvek inú mobilnú navigáciu, v prípade zápchy či zhustenej dopravy vás aplikácia upozorní na dlhšie čakanie na vybranom úseku cesty.

Počas dopravnej špičky v Bratislave si na mapách môžete všimnúť, že trasa je zafarbená na červeno s poznámkou, že cesta do cieľa sa predĺži o niekoľko jednotiek alebo desiatok minút. Navigácie od Google či Waze na informovanie o dopravnej situácii využívajú tak hlásenia od vodičov, ako aj analýzu polohy vozidiel a rýchlosť ich pohybu. Že tento systém nie je nepriestrelný a je ho možné pomerne jednoducho oklamať, dokázal nemecký umelec Simon Weckert.
Nemecký umelec Simon Weckert sa s vozíkom... Foto: Simon Weckert
Google Maps, Mapy Google, Simon Weckert Nemecký umelec Simon Weckert sa s vozíkom naloženým s mobilmi presúval ulicami Berlína a vytváral tak neexistujúce zápchy.

Simon Weckert sa rozhodol simulovať dopravnú zápchu v Berlíne tak, že do detského vozíka vložil niekoľko mobilov s aktivovanou navigáciou od Google. Následne sa pomaly presúval priamo po strede cesty, aby systém rozpoznal jeho pohyb ako pohyb vozidla a nie chodcu. Vyzbierané informácie o polohe si Google preložil tak, že s na danom mieste a v danom momente nachádza veľké množstvo vozidiel, ktoré sú v dopravnej zápche.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #navigácia #google maps #Mapy Google