Orange rekapituloval a ukázal vianočnú ponuku

Od roku 2019 sa spotreba mobilných dát u zákazníkov Orange takmer zdvojnásobila. Rastie aj záujem o IPTV, teda televíziu cez internet.

20.10.2021 17:55
mobil hranie na mobile deti piataci zakladna skola Foto: , ,
Orange vo svojej ponuke plánuje zvýšiť atraktivitu konvergentných služieb.
debata

Orange sa na úvod tlačovej konferencie prezentoval niekoľkými aktuálnymi štatistickými údajmi. Jednou z vecí, ktoré v poslednom období „pretláčajú“ všetci mobilní operátori, sú tzv. konvergentné služby. To znamená, že si neobjednáte len vhodný paušál, ale k nemu aj internet na doma, prípadne televízne služby.

Pár zaujímavých čísiel

Počet zákazníkov, ktorí ich využívajú, bol v prípade “oranžového” operátora na konci prvého polroku 135-tisíc, v roku 2019 ich bolo len 85-tisíc. Pokiaľ ide o IPTV, teda televíziu cez internet, tak Orange aktuálne pokrýva 1 450 000 oby­vateľov, väčšinu z nich prostredníctvom partnerských sietí, cez vlastnú je to niečo viac ako 560-tisíc.

Z dát vidno, že budovanie vlastnej siete mierne stagnuje. V roku 2019 ňou pokrýval Orange 525-tisíc obyvateľov, o rok neskôr 538-tisíc a v prvom polroku tohto roku 566-tisíc. Zvyšok klientov pokrýva prostredníctvom partnerských sietí.

zväčšiť Takto sa vyvíja záujem o niektoré služby v Orange.
data orange Takto sa vyvíja záujem o niektoré služby v Orange.

Zaujímavejšie však je, ako rastie priemerná spotreba mobilných dát. Tá sa od roku 2019 viac ako zdvojnásobila. Zatiaľčo v roku 2019 zákazníci Orange spotrebovali mesačne priemerne 1,51 GB dát, v prvom polroku tohto roku to bolo už 3,4 GB. Mierne rastie aj priemerná minutáž odchádzajúcich hovorov – a to z 228 minút v roku 219 na 248 minút v roku 2020. V prvej polovici tohto roku to bolo v priemere až 282 minút.

Pokiaľ ide o ARPU, teda priemernú tržbu na jedného klienta, tá stagnuje, respektíve mierne klesá z 20 eur na zákazníka v roku 2019 na 19,1 eura v roku 2020 a rovných 19 eur v prvej polovici tohto roku.

Pribudnú aj neobmedzené dáta

A čo by mali byť v prípade Orange hlavné body vianočnej ponuky? Zvýšenie atraktivity konvergentných služieb, dodatočné zľavy na pevný internet, dáta navyše pre verných zákazníkov, druhý telefón bez viazanosti k paušálom Go za euro a nové zariadenia v ponuke.

Z Fold 3 Čítajte viac Samsung má skvelý rozkladací smartfón, cena je však vysoká

A keď sme už pri zariadeniach, Orange deklaroval, že aj napriek čipovej kríze, ktorá postihla aj firmy vyrábajúce elektroniku, im zatiaľ všetci dodávatelia potvrdili objednávky a väčšina smartfónov je dostupná. Môže sa stať, že pri niektorých zariadeniach sa doba dodania predĺži na niekoľko dní, výnimočne na niekoľko týždňov. Týka sa to však aktuálne približne len 20 percent zariadení z ponuky, patria medzi ne aj najnovšie smartfóny od Apple. Ak si ich objednáte, budete o predĺžení času dodania vopred informovaní.

Nás zaujalo skôr niečo iné: S novinkou #dnesdatujem už aj pre paušály Go majú všetci noví zákazníci, resp. tí, ktorí si zmluvu na paušál predĺžia, možnosť zvoliť si 8 dní v rámci fakturačného obdobia, počas ktorých získajú možnosť bezplatne využívať neobmedzené dáta. Presnejšie detaily o vianočnej ponuke získate priamo u operátora.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobilné dáta #vianočná ponuka