Trumpova sociálna sieť ožila. Jej aplikácia je už dostupná aj pre iPhony

Po tom, čo Twitter zablokoval jeho účet sa bývalý americký prezident Donald Trump rozhodol spustiť vlastnú sociálnu sieť s názvom Truth. V týchto dňoch si jej aplikáciu môžu stiahnuť používatelia iPhonov v Spojených štátoch.

23.02.2022 10:48
sociálna sieť, Truth Social, Donald Trump Foto:
Sociálna sieť Truth Social.
debata (2)

“Nasledujte pravdu. Truth Social je platforma, ktorá podporuje otvorenú, slobodnú a úprimnú konverzáciu bez diskriminácie na základe politickej ideológie,” píše sa na hlavnej stránke sociálnej siete Truth Social (z angl. Sociálna sieť Pravda), ktorej vznik ohlásil bývalý prezident Spojených štátov, Donald Trump, ešte v roku 2021. K vytvoreniu vlastnej sociálnej siete D. Trumpa primalo najmä zablokovanie jeho účtu na viacerých sociálnych sieťach, vrátane Twitteru. Twitter tak zareagoval po tom, čo exprezident aj napriek varovaniam naďalej šíri nepravdivé informácie a podľa mnohých aj nepriamo vyzýval k násilnostiam, ktoré vyvrcholili obsadením amerického Kapitolu. V súčasnosti má D. Trump zablokovaný účet na Twitteri, Facebooku a aj YouTube. Napriek tomu sa rozhodol, že sa z verejného priestoru nestiahne a vytvorí vlastnú sociálnu sieť – Truth.

Zatiaľ len v Spojených štátoch a len na iPhonoch

Dlhšiu dobu nebolo jasné, či Truth Social nepredstavuje len “veľa kriku pre nič”. Po jej ohlásení sa totiž niekoľko mesiacov nič nedialo. Koncom minulého roka však bola spustená hlavná stránka na zaregistrovanej doméne truthsocial.com. Stránka ponúkala možnosť pridania na zoznam čakateľov, ktorí by neskôr mali dostať pozvánku k registrácii. V týchto dňoch je už Truth Social dostupná aj cez mobilnú aplikáciu v obchode App Store pre iPhony. Podľa projektového manažéra a bývalého kongresmana Davida Nunesa sa očakáva úplné spustenie projektu na konci marca.

Na sociálnej sieti sme sa takisto pokúsili zaregistrovať, no v súčasnosti kvôli údajne veľkému množstvu žiadostí je čakacia doba na získanie pozvánky dlhšia. V obchode App Store sa však nachádza niekoľko náhľadov samotnej aplikácie, ktorá svojim dizajnom aj funkčnosťou veľmi pripomína Twitter. Na príspevky bude možné reagovať zdieľaním, lajkom alebo odpoveďou.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Truth Social