Twitter sa chystá špeciálne označovať tweety s odkazmi na provládne ruské médiá

Tweety s odkazmi na ruské provládne médiá budú mať novo špeciálne označenie, oznámila podľa agentúry AFP americká internetová spoločnosť Twitter. Sociálna sieť tiež bude znižovať dosah týchto príspevkov.

01.03.2022 08:14
Twitter Foto: ,
debata

„Tweetom, ktoré zdieľajú odkazy na médiá prepojené s ruskou vládou, pridávame označenie a podnikáme tiež kroky, aby sme značne obmedzili ich šírenie na twitteri,“ napísal na sociálnej sieti jeden z manažérov firmy Yoel Roth.

Každý príspevok na twitteri s internetovým odkazom na médium blízke ruskému vedeniu bude doplnený textom „tento tweet odkazuje na web médiá s väzbami na ruskú vládu“, spresnila agentúra AFP.

Roth pripomenul, že spoločnosť Twitter sa už uchýlila k podobnému kroku v prípade informácií týkajúcich sa covidu-19 alebo volieb v mnohých krajinách. Podľa manažéra sa od štvrtka, kedy začala ruská invázia na Ukrajinu, denne na twitteri objaví cez 450 000 tweetov odkazujúcich na ruské provládne médiá.

V súvislosti s ruským napadnutím Ukrajiny sa predtým Google, YouTube a Meta, ktoré vlastnia Facebook, rozhodli zastaviť ruským médiám financovaným štátom príjmy z reklamy.

debata chyba
Viac na túto tému: #príspevky #Twitter #sociálna sieť #vojna na Ukrajine