Apple vymyslel počítač, ktorý sa zmestí do klávesnice

Prostredníctvom patentu Apple prezradil, ako plánuje ukryť počítač priamo do klávesnice. Bol by kompaktný, výkonný a ľahký.

06.03.2022 08:00
MacBook Pro, Apple Foto:
Ilustračné foto
debata (10)

Počítače ukryté v klávesnici sa objavili na trhu už aj v osemdesiatych rokoch. Neboli ani výkonné, ani príliš praktické. Stále k nim bolo potrebné pripojiť všetky periférie, ktoré vážili mnoho kilogramov. V našich končinách bol najznámejší počítač Didaktik M alebo Didaktik Gama vyrábaný v Československu. Zdá sa, že história by sa mohla zopakovať, avšak v novom šate. Apple získal patent na počítač ukrytý v klávesnici. Aj k nemu by sa mali pripájať ďalšie periférie vrátane napájacieho zdroja a monitora. Myš alebo trackpad by však bolo možné pripojiť bezdrôtovo.

Počítač má mať extrémne kompaktné rozmery, ktoré sa v podstate nelíšia od rozmerov bežnej externej klávesnice. Napriek tomu by mu nemal chýbať potrebný výkon a vďaka hliníkovej konštrukcii by sa inžinieri nemuseli príliš trápiť ani so zlým odvodom tepla a potrebou aktívneho chladenia. Napokon pasívne chladenie si už Apple v minulosti vyskúšal napríklad v MacBookoch Air alebo v počítačoch Mac mini. Klávesnica by mala disponovať jediným USB-C konektorom, ktorý by slúžil tak na pripojenie periférií ako aj napájania. Samozrejme len za pomoci drahého príslušenstva.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #počítač #Apple #klávesnica #Mac mini #MacBook