ROG priviezol na Slovensko najvýkonnejší herný tablet na svete. Lacný nie je

ROG Flow Z13 s 13-palcovou uhlopriečkou prináša úplne nový formát a neobmedzené možnosti hrania.

21.03.2022 06:00
debata

Republic of Gamers (ROG) oznamuje spustenie predaja najvýkonnejšieho herného tabletu na svete, Flow Z13, na Slovensku. ZFormát tabletu umožňuje dosiahnuť neuveriteľne nízku hrúbku iba 12 mm a hmotnosť 1,1 kg. Z13 aj napriek tomu v sebe skrýva herný výkon, ktorý bol až doteraz typický iba pre výrazne väčšie zariadenia.

Tablet je navrhnutý tak, aby umožnil všetky spôsoby hrania, či už ide o použitie klávesnice a myši, gamepadu alebo dotykového ovládania. Pokiaľ hráči potrebujú vyšší grafický výkon, môžu využiť externú grafickú kartu XG Mobile, ktorá ponúka extra výkon aj extra porty a nekompromituje prenosnosť, ktorá robí tablet Flow Z13 skutočne unikátnym.

Flow Z13 má vo výbave procesor až do 12. generácie Intel Core i9–12900H a grafickú kartu NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, takže si poradí s najnovšími hrami aj najnáročnejšími aplikáciami. Výbavu dopĺňa až 16 GB ultrarýchlej LPDDR5 pamäte s frekvenciou 5200 MHz a až 1 TB PCIe SSD úložisko. Jednoducho, Flow Z13 má výkon a špecifikácie, ktoré boli až doteraz typické iba pre výrazne väčšie zariadenia.

Rovnako ako ROG Mothership, aj Flow Z13 má umiestnené všetky komponenty za displejom. Tento atypický dizajn, z pohľadu herného zariadenia, zabezpečuje oveľa lepší prístup k čerstvému vzduchu v porovnaní s notebookmi. Absencia pántu takisto umožňuje použitie širšej parnej komory a väčších ventilátorov pri zachovaní 12 mm hrúbky tabletu.

Parná komora ponúka oveľa viac priestoru na odvádzanie tepla v porovnaní s tradičnými chladiacimi systémami a dokáže súbežne chladiť procesor, grafickú kartu aj VRM modul. ROG Flow Z13 je v predaji na Slovensku za cenu od 1 719 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ROG #Republic of Gamers #herný tablet #Flow Z13