Google Stadia skončila. Ovládače bude ale možné používať aj naďalej

Napriek tomu, že herná platforma Stadia skončila, Google zákazníkom umožní ponechať si herný ovládač a vďaka aktualizácii ho využívať ako bežný Bluetooth ovládač.

20.01.2023 06:00
Google Stadia, Stadia, herná platforma Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Koncom minulého roka Google svojich zákazníkov, ktorí používali hernú online platformu Stadia informoval o ukončení jej prevádzky k 18. januáru 2023. Zároveň im ponúkol vrátenie peňazí za herný ovládač a ďalší hardvér, ktorý si mnohí z nich zakúpili. Dôvodom bolo, že herný ovládač aj napriek Bluetooth konektivite fungoval len cez Wi-Fi a okrem hraní hier cez natívnu platformu Stadia bol takmer nepoužiteľný. To sa ale zmení a používatelia si budú môcť ovládač ponechať a použiť ho ako bežný herný Bluetooth ovládač.

Google oznámil, že pracuje na získaní Bluetooth certifikácie, vďaka ktorej bude možné ovládač používať ako akýkoľvek iný herný bezdrôtový ovládač. Firma bude zákazníkov o aktivovaní Bluetooth konektivity informovať v najbližších dňoch. Následne si budú musieť majitelia do ovládača stiahnuť a nainštalovať najnovšiu aktualizáciu. Takisto po ukončení prevádzky si bude možné niektoré herné tituly preniesť aj do iných herných platforiem. Viacero herných štúdií oznámilo, že hráčom ponúkne možnosť zahrať si už zakúpené hry na iných platformách. Na svojich stránkach ponúkajú návody ako si hry preniesť zo služby Stadia do lokálnej kópie v počítači alebo konkurenčnej služby Steam.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Bluetooth #herný ovládač #Stadia #online herná platforma