Twitter skúša trpezlivosť používateľov. Výrazne obmedzí počet zobrazovaných príspevkov

Elon Musk na svojom Twitteri oznámil, že sociálna sieť zavádza dočasné obmedzenia na maximálny počet zobrazených príspevkov za deň. Neoverení používatelia s novým účtom budú môcť vidieť len 500 príspevkov denne.

02.07.2023 18:30
twitter, nové logo Foto:
Ilustračné foto
debata

Elon Musk je známy svojimi spontánnymi rozhodnutiami, ktoré prichádzajú ako blesk z jasného neba. Po tom, čo v minulom roku za 44 miliárd dolárov odkúpil sociálnu sieť Twitter, všetkým jej používateľom a akcionárom ukázal, ako veľmi dokáže byť nepredvídateľný. Najprv to bolo veľké prepúšťanie, šikanovanie zamestnancov, neskôr chaos s modrými odznakmi overených účtov. Na základe výsledkov online ankety sa potom rozhodol z vedenia Twitteru odstúpiť a prenechať miesto Linde Yaccarino. Od júna tohto roka je to ona, ktorá je zodpovedná za prevádzku a rozvoj sociálnej siete. To však neznamená, že E. Musk ustúpil do úzadia. Práve naopak.

V týchto dňoch používateľov Twitteru prekvapil svojim krátkym príspevkom, v ktorom oznámil, že sociálna sieť zásadne obmedzí počet Tweetov, ktoré je možné za jeden deň vidieť. Kým novoregistrovaní používatelia s neovereným účtom môžu za deň vidieť len 500 príspevkov, existujúcim používateľom sa ich za deň zobrazí maximálne dvojnásobok. Až 10-tisíc Tweetov si budú môcť za jeden deň pozrieť majitelia overených účtov.

Rozhodnutie obmedziť počet zobrazovaných príspevkov má byť podľa E. Muska dočasným preventívnym opatrením proti snahám o manipuláciu so systémom a dátami. “Prichádzalo k takému náporu na systém, že to degradovalo kvalitu služby pre bežných používateľov,” uviedol bývalý šéf Twitteru, ktorý chce týmto krokom odľahčiť nápor na servery. Tie v posledných mesiacoch drancujú najmä boti vyhľadávajúci dáta pre služby umelej inteligencie ako ChatGPT alebo Bard.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #tweet #Elon Musk