Twitter dostane silného konkurenta. Facebook ho predstaví vo štvrtok

Hovorilo sa o tom už od marca tohto roka. Facebook napokon predsa len spustí novú sociálnu sieť s názvom Threads, ktorá bude konkurovať Twitteru. Využije miliardovú používateľskú základňu.

04.07.2023 08:00
Threads, Meta, Foto:
Nová sociálna sieť Threads, ktorá má konkurovať Twitteru.
debata (2)

To, o čom sa šepkalo už niekoľko mesiacov sa napokon vo štvrtok stane realitou. Facebook, respektíve jeho materská spoločnosť Meta, oficiálne spustí konkurenta Twitteru. Nová aplikácia s názvom Threads (angl. vlákna) sa už v predstihu objavila v obchode Google Play, no pravdepodobne išlo o chybu a Google ju vzápätí z ponuky odstránil. Threads by mala byť prepojená s Instagramom, vďaka čomu Meta nebude mať problém získať pre ňu státisíce nových používateľov.

Podľa prvých náhľadov bude nová aplikácia takmer na nerozoznanie od Twitteru. Threads by na rozdiel od Instagramu či Facebooku mala byť aplikáciou založenou takmer výhradne na textovej komunikácii. Príspevky bude možné lajkovať, komentovať či zdieľať. Používatelia budú môcť vďaka jednotnému názvu sledovať všetky účty, ktoré sledujú aj na Instagrame.

Meta predstavenie novej platformy dômyselne načasovala. Urobí tak v čase, keď Twitter čelí veľkej vlne kritiky po netransparentných a zmätočných zmenách, ktoré jej bývalý šéf Elon Musk predstavuje zo dňa na deň. Twitter má takisto prevádzkové problémy, ktoré sa podpisujú pod časté výpadky či nové obmedzenia – ako je napríklad najnovšie obmedzenie počtu zobrazovaných príspevkov za deň. Výsledkom sú nahnevaní používatelia, ktorí budú v súčasnosti oveľa otvorenejší alternatívam s podobným dosahom aký má Twitter.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #Instagram #méta #Threads