Samsung vyrieši odveký problém potetovaných zápästí. Hodinky naučí čítať aj cez atrament v koži

Samsung pripravuje aktualizáciu firmvéru pre svoje smart hodinky, ktorá vyrieši problémy s meraním životných funkcií cez tetovanie.

07.07.2023 08:00
Samsung, Galaxy Watch4, inteligentné hodinky Foto:
Ilustračné foto (Hodinky Samsung Galaxy Watch4 Classic)
debata

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako môžu smart hodinky zaznamenávať životné funkcie cez potetovanú kožu? Napokon, možno ste mali možnosť vyskúšať si to “na vlastnej koži.” Ak patríte medzi ľudí s tetovaním na zápästí, určite ste si sami všimli, že vašim hodinkám to občas spôsobuje problémy. Hodinky môžu mať problém rozpoznať, že sú umiestnené na ruke, prípadne nemusia správne aktivovať optické senzory, ktoré zabezpečujú presné meranie. Keďže však ide len o promile z celkového počtu používateľov, výrobcovia si s tým doposiaľ nerobili ťažkú hlavu. Jedným z prvých kto sa týmto problémom začal zaoberať je Samsung, ktorý v priebehu tohto roka plánuje aktualizovať firmvér vo svojich smart hodinkách. Firmvér by mal spresniť detekciu umiestnenia hodiniek na ruke, ako aj zlepšiť meranie pulzu a okysličenia krvi.

Keďže problém sa netýka len Samsungu, ale prakticky akýkoľvek smart hodiniek s optickými senzormi, na internete už niekoľko mesiacov kolujú viac či menej zaručené tipy, ako hodinky oklamať. Prekvapivo jednoduché riešenie ponúkajú priehľadné epoxidové nálepky, ktoré stačí umiestniť na spodnú stranu hodiniek. Vyriešiť by to malo problém s detekciou zápästia a v niektorých prípadoch aj s meraním pulzu. Kvôli nálepke však nemusia senzory merať hodnoty presne a nie vždy dokážu napríklad aj zmerať telesnú kompozíciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Samsung #Apple Watch #smart hodinky