Pozor na podvodníkov. Slovákov kontaktujú v mene služby Netflix a kradnú prihlasovacie údaje

Ak ste v posledných dňoch obdržali SMS z neznámeho čísla s odosielateľom označovaným ako Netflix, buďte na pozore a na nič neklikajte. Podvodníci takto stupňujú útoky na Slovákov s cieľom ukradnúť prihlasovacie údaje k službe Netflix.

29.07.2023 08:00
Netflix, Eset Foto:
Podvodná stránka Netflixu, cez ktorú sa snažia útočníci vylákať prihlasovacie údaje svojich obetí.
debata (1)

Na Slovensku v týchto dňoch stúpa počet prípadov online podvodov, v rámci ktorých sa útočníci vydávajú za streamovaciu službu Netflix a snažia sa od obetí vylákať prihlasovacie údaje. Informovala o tom spoločnosť Eset. Útoky prichádzajú v čase, keď Netflix upravuje podmienky zdieľania účtov a o nových pravidlách informuje svojich zákazníkov. Aj preto môžu mnohí z nich ľahšie sadnúť na lep podvodníkom.

Podvodníci na slovenské čísla rozposielajú falošné SMS správy, ktoré už na prvý pohľad pripomínajú oficiálnu komunikáciu zo strany Netflixu. Namiesto neznámeho čísla sa v hlavičke odosielateľa zobrazuje meno “Netflix”. Útočníci umne využili techniku zvanú spoofing, ktorá dokáže akokoľvek zmeniť telefónne číslo odosielateľa SMS správy alebo volajúceho.

“Posledné upozornenie pred uplným pozastavením predplatného našej služby, reaktivácia na našej stránke,” píše sa v slovensky napísanej SMS správe, ktorá adresáta nabáda k otvoreniu priloženého odkazu. Ak tak urobí, v prehliadači sa mu zobrazí falošná stránka pripomínajúca prihlasovacie okno služby Netflix. Ak dôverčivý používateľ neodolá, svoje prihlasovacie údaje dobrovoľne odovzdá útočníkom. Tí tak získajú prístup do skutočného Netflixu, ktorý môžu neskôr predávať na čiernom trhu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #Eset #netflix #hackerský útok #fišing