Google bude mazať neaktívne účty. Pozor, aby ste neprišli o ten svoj

Ak máte náhodou na Google zaregistrovaných viacero účtov, nezabudnite sa do nich aspoň raz za dva roky prihlásiť. Inak vám ich Google zmaže. Neaktívne účty začne firma odstraňovať 1. decembra.

04.08.2023 08:00
Passcode, Google, Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Google v týchto dňoch informoval svojich používateľov o novej aktualizácii správy používateľských účtov, ktorá sa týka neaktívnych účtov. Firma oznámila, že mení obdobie neaktivity účtov Google vo všetkých službách na dva roky. “Zmena platí okamžite a bude sa vzťahovať aj na účty Google, ktoré sú už neaktívne, teda sa k nim dva roky nikto neprihlásil alebo ich nepoužil,” píše spoločnosť v e-maili zaslanom majiteľom neaktívnych účtov. Všetok obsah, ktorý takéto kontá obsahujú, bude k 1. decembru zmazaný.

Ak ste si napríklad v minulosti zaregistrovali viacero e-mailov a niektoré z nich nepoužívate, je na čase zvážiť, či si ich chcete naďalej ponechať. Ak áno, mali by ste sa k nim čím skôr prihlásiť a nastaviť si pripomienku, aby ste tak v budúcnosti urobili aspoň raz za dva roky. K účtu sa stačí prihlásiť ľubovoľným spôsobom – napríklad cez služby Gmail, Disk Google či na serveri YouTube alebo cez aplikácie tretích strán. V prípade, ak účet nepotrebujete, no máte na ňom uložené súbory, o ktoré nechcete prísť, Google odporúča využiť vlastné nástroje na export a zálohu dát. “Okrem toho môžete naplánovať, čo sa s vašimi dátami stane, pokiaľ budete nejakú dobu neaktívny – k tomu slúži Správca neaktívnych účtov.”

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Gmail #neaktívny účet