Cez Twitter si onedlho už aj zavoláte. Elon Musk mení charakter sociálnej siete

Elon Musk sa pochválil novou funkciou, ktorá má byť onedlho súčasťou Twitteru/X. Cez sociálnu sieť bude možné uskutočňovať audio aj videohovory.

01.09.2023 14:00
Elon Musk, Twitter Foto:
Elon Musk s originálnym a novým logom Twitteru na pozadí.
debata

Sociálna sieť, ktorej podstatu od začiatku tvorili krátke textové správy, pod vedením Elona Muska mení svoj charakter. Po zmene názvu na X prichádza s ďalšou revolučnou zmenou. Nebude ponúkať už len vytváranie a zdieľanie krátkych príspevkov, ale aj audio a videohovory. Oveľa viac by sa tak mala priblížiť platforme WhatsApp.

Elon Musk, ktorý už oficiálne nie je poverený riadením firmy, naďalej aktívne vstupuje do jej diania. V krátkom príspevku na Twitteri (X) uviedol, že na platformu prichádzajú video a audiohovory, ktoré budú fungovať na oboch mobilných platformách iOS a Android ako aj na počítačoch Mac a PC. Na komunikáciu nebude potrebné telefónne číslo. To E. Musk síce označil za unikátne, no v skutočnosti viacero sociálnych sietí a platforiem umožňuje telefonovať aj bez čísla mobilu. Žiadne ďalšie detaily zverejnené neboli. V júli tohto roka sa však hlavná dizajnérka Twitteru/X, Andrea Conway pochválila náhľadmi, ako by mali videhovory vyzerať. Ich dizajn a aj funkčnosť sa viac než len podobajú na Messenger na Facebooku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Twitter #sociálna sieť #Elon Musk #videohovory #X