Umelá inteligencia bude v aplikácii Uber Eats pomáhať s výberom a objednaním jedla

Umelá inteligencia bude zákazníkom služby Uber Eats navrhovať nové zaujímavé jedlá podľa ich preferencií a rozpočtu.

04.09.2023 08:00
Uber Eats, Uber Foto:
Ilustračné foto - Uber Eats
debata

Služba Uber Eats, ktorú spravuje spoločnosť Uber, pracuje na vývoji četbota využívajúceho umelú inteligenciu. Četbot by mal zákazníkom pomáhať pri výbere a objednávaní jedla. Informovala o tom agentúra Bloomberg s odvolaním sa na vývojára Steva Mosera, ktorý detaily o pripravovanej novinke odhalil analýzou skrytého zdrojového kódu v mobilnej aplikácii Uber Eats.

Ak teraz premýšľate, ako už len môže umelá inteligencia asistovať pri objednávaní jedla, skúste si predstaviť nasledujúci scenár. Cez aplikáciu ste si doteraz objednali 30 jedál s donáškou. Z toho polovica jedál bola indická, štvrtina thajská a ďalšia štvrtina japonské suši. Ku každému jedlu za 20 eur ste si objednali aj dve malé plechovky piva. Umelá inteligencia na základe toho zanalyzuje, čo a v akej hodnote si najčastejšie objednávate, aké prílohy obľubujete a čo okrem jedla vkladáte do virtuálneho košíka. Výsledkom je set odporúčaní, ktorých cieľom je zrýchliť nákup a uľahčiť inak možno zložité rozhodovanie. Predtým, než vám niečo navrhne sa však spýta niekoľko základných otázok – na akú kuchyňu máte práve chuť? Aký máte rozpočet? Je niečo, čomu sa chcete vyhnúť?

Na základe toho vám môže poradiť napríklad objednanie kuracej tikka masala s indickým chlebom a dvoma plechovkami piva, a to aj napriek tomu, že ste si toto jedlo doteraz nikdy neobjednali. Prečo? Pretože analýzou receptov a chuťových preferencií umelá inteligencia zistí, že tikka masala obsahuje to, čo máte radi, no zároveň niečo, čo ste doteraz nikdy nevyskúšali. Uber očakáva, že použitím umelej inteligencie zrýchli proces nakupovania, odbremení ľudí od zložitých rozhodovaní, a zároveň ich presvedčí, aby si jedlo objednávali častejšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #umelá inteligencia #Uber #AI #Uber Eats