Google zdokonalil Barda. Umelá inteligencia už prehľadá aj vaše e-maily

Umelá inteligencia Bard pomôže pri hľadaní práce či plánovaní spoločných dovoleniek. Prehľadá staré e-maily, kalendár či uložené dokumenty.

20.09.2023 08:00
Google, Bard, umelá inteligencia Foto:
Nové rozšírenia pre umelú inteligenciu Google Bard.
debata

Bola to len otázka času. Google zdokonalil svoju umelú inteligenciu, ktorá už nebude prehľadávať len zákutia webu. Po novom bude Bard prehľadávať aj dokumenty, e-maily či súbory v službách Gmail, Docs a Drive. Spoločnosť o novej rozsiahlej integrácii a rozšíreniach umelej inteligencie do svojich služieb informovala v týchto dňoch.

Ako bude novinka vyzerať v praxi? Barda môžete napríklad požiadať o sumarizáciu obsahu e-mailu alebo o zvýraznenie najdôležitejších častí dokumentu uloženého na úložisku Drive. Ak napríklad plánujete výlet do talianskeho Ríma s priateľmi, môžete požiadať Barda aby vám našiel vhodné termíny, ktoré budú podľa zdieľaných kalendárov vyhovovať všetkým potenciálnym účastníkom. V ďalšom kroku vám v reálnom čase nájde vhodné lety a ubytovanie. A nakoniec vám na Mapách zobrazí navigáciu z letiska do hotela a navrhne cestovateľské videá na YouTube.

Bard môže pomôcť aj pri hľadaní práce. „Môžete ho požiadať, aby na úložisku Drive našiel váš životopis s názvom Jún 2023 a v krátkych odsekoch urobil sumár pre sprievodný list,“ informuje Google o ďalšom možnom využití nových rozšírení. Dodáva tiež, že dokumenty prehľadáva len umelá inteligencia a zamestnanci firmy k nim nemajú prístup. Rovnako tak nebudú prehľadávané informácie použité na zobrazovanie cielených reklám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #umelá inteligencia #Bard