Dlhoočakávaná funkcia je tu. WhatsApp umožní používať viacero účtov naraz

Služba WhatsApp konečne umožní používať dva účty súčasne. Nová funkcia je však zatiaľ dostupná len pre používateľov mobilov s Androidom.

24.10.2023 08:00
WhatsApp Foto:
WhatsApp umožní používať dva účty naraz.
debata

Ak žijete, či študujete v zahraničí alebo veľa cestujete a používate viacero SIM kariet, určite ste už stáli pred rozhodnutím, ktoré číslo používať na komunikáciu s vašimi priateľmi a známymi. Chcete aby vás zastihli na novom čísle alebo si v službách ako je WhatsApp či iMessage ponecháte pôvodné slovenské číslo? A čo osobná a pracovná komunikácia? Budete používať len jeden zdieľaný účet alebo sa budete z viacerých účtov neustále odhlasovať a prihlasovať? Po novom sa už touto dilemou v službe WhatsApp zaoberať nemusíte.

Platforma sa na svojom blogu pochválila spustením dlhoočakávanej funkcie, ktorá používateľom umožní využívať dva účty naraz. “Vďaka tomu sa pri prepínaní medzi účtami, napríklad pracovným a osobným, už nemusíte zakaždým odhlasovať, nosiť so sebou dva telefóny alebo sa obávať odoslania správy z nesprávneho miesta,” píše spoločnosť. Na nastavenie druhého účtu je potrebné druhé aktívne telefónne číslo. Aktívne preto, lebo kvôli overeniu naň WhatsApp pošle textovú správu. Jednoduchšie to preto budú mať majitelia mobilov s podporou viacerých SIM kariet alebo technológie eSIM. “Stačí otvoriť nastavenia aplikácie WhatsApp, kliknúť na šípku vedľa svojho mena a potom na položku Pridať účet. Nastavenia súkromia a upozornení môžete mať rôzne pre každý účet,” uzatvára WhatsApp. Pridanie druhého účtu zatiaľ funguje len na zariadeniach so systémom Android.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #android #Whatsapp #komunikačná platforma