Sennheiser predstavil slúchadlá, ktoré zmerajú pulz aj telesnú teplotu

Športové slúchadlá Sennehsier Momentum Sport dokážu s vysokou presnosťou zmerať pulz, aj telesnú teplotu cez zvukovod.

15.02.2024 08:00
Sennheiser, Momentum Sports, Foto:
Sennheiser Momentum Sport
debata (1)

Na meranie pulzu, okysličenia krvi a teploty sa dnes najčastejšie používajú inteligentné hodinky. Sennheiser si však myslí, že rovnako dobre to zvládnu aj slúchadlá, ktoré zmerajú telesné hodnoty cez zvukovod. Firma predstavila športové slúchadlá Momentum Sport, ktoré pomocou špeciálnych senzorov dokážu s vysokou presnosťou merať pulz a teplotu. Dáta synchronizujú s aplikáciami Apple Health, Garmin Connect, Strava, Peleton a Polar.

Sennheiser si myslí, že merať telesné parametre v uchu, má zmysel. “Vnútorné ucho je optimálne tmavým miestom s nízkym stupňom svetelného znečistenia. Zároveň je jednou z najstabilnejších oblastí tela pri fyzickej aktivite,” tvrdí firma vo svojej tlačovej správe a dodáva, že slúchadlá dokážu odmerať teplotu s presnosťou na 0,3 stupňa Celzia a pulz v rozpätí od 30 do 220 úderov za minútu. Najviac môžu z novinky profitovať používatelia aplikácie Polar Flow, ktorá dokáže informovať o aktuálnych zmenách športového výkonu v reálnom čase a nositeľovi cez slúchadlá poskytovať zvukovú odozvu.

Slúchadlá a rovnako tak aj nabíjací box sú odolné voči potu a striekajúcej vode. Na jedno nabitie ich je možné používať 6 hodín a ďalších 18 hodín je možné získať dobíjaním v puzdre. Zaujímavé je aj použitie trojosového akcelerometra, ktorý umožňuje presnejšie ovládanie slúchadiel, dokonca aj pri nosení rukavíc v zime. V porovnaní s modelom Momentum True Wireless 4 však nemajú funkciu aktívneho potlačenia hluku. Na pultoch predajní by sa mali objaviť 9. apríla s cenovkou 330 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slúchadlá #Sennheiser #Momentum Sport