Takáto vymoženosť tu chýbala! Funkcia od Google za vás počká na telefóne, kým sa prihlási operátor

Už žiadne úmorné čakania na telefóne, kým sa niektorý z operátorov uvoľní a vypočuje si vás. Google testuje nový nástroj, ktorý počká na prihlásenie operátora za vás.

18.02.2024 08:30
advokát, telefonovanie, hodinky Foto:
Ilustračné foto
debata

Poznáte to. Potrebujete si zmeniť niektorý produkt u operátora, spýtať sa v banke na detaily predschváleného úveru, zablokovať kreditnú kartu či sa len dovolať lekárovi. Každý takýto telefonát trvá večnosť a vy sa k operátorovi musíte prebojovať cez rozsiahle menu a dlhý poradovník. Google teraz testuje nový nástroj, ktorý to všetko urobí za vás. Spoločnosť skúša novinku s názvom “Talk to a Live Rep” (ang. hovor so živým operátorom), ktorá dokáže počkať na linke za vás bez toho, aby ste museli dávať pozor, kým prestane hrať nervy drásajúca hudba skombinovaná s hlasom automatu predstavujúcim nové produkty.

Google novú funkciu ponúka vybraným anglicky hovoriacim používateľom, ktorí sú súčasťou testovacieho programu Search Labs. V rámci neho majú možnosť vyskúšať si niektoré funkcie a nástroje, ktoré firma ešte nesprístupnila verejnosti a podeliť sa o skúsenosti, ktoré pomôžu vylepšiť finálny produkt. Nový nástroj je dostupný prostredníctvom mobilnej aplikácie Google pre platformy Android a iOS a na počítačoch cez prehliadač Chrome.

Talk to a Live Rep dokáže o čosi viac než funkcia “Hold for Me” na smartfónoch Pixel. Na rozdiel od natívnej funkcie v mobiloch Google nevyžaduje, aby sa používateľ brodil v rozsiahlom menu. Všetko urobí za neho a spätne mu zavolá až v momente, keď je operátor zákazníckeho servisu na linke.

Možno sa preto pýtate, ako je možné, že funkcia vie, aké možnosti má v menu zvoliť. Talk to a Live Rep sa používateľa najprv spýta na dôvod telefonátu a následne automaticky vyberie z menu predvoľby, ktoré požiadavke zodpovedajú. V rámci testovacej prevádzky je možné funkciu využiť len pri telefonátoch na zákaznícke linky firiem ako Alaska Airlines, Delta Airlines, JetBlue, Best Buy, Costco, Walmart, Boost Mobile, Samsung, ADT, Instacart, UPS, Zelle alebo State Farm.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #umelá inteligencia #Talk to a Live Rep #zákaznícka linka