Drahší iPad 3G je už v predaji. Rekordy však neláme

Spoločnosť Apple v piatok spustila predaj drahšieho variantu tabletu iPad, ktorý je narozdel od svojej prvotiny vybavený 3G modulom. Záujem oň je, nie však taký ako v prípade predchádzajúceho modelu.

03.05.2010 18:40
iPad - štart predaja Foto:
Ilustračné foto
debata

Od piatka 30. apríla bol spustený predaj tabletu iPad rozšíreného o bezdrôtový 3G modul s podporou technológie HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access), prezývanej tiež 3,5G. Nový iPad sa tak nespolieha len na dostupnosť Wi-Fi signálu, ale v prípade potreby dokáže využiť aj možnosti 3G sietí na prenos dát s rýchlosťou až do 7,2 megabitu za sekundu. Na telefonovanie však prispôsobený nie je.

Nová verzia tabletu nevzbudila u spotrebiteľov taký záujem ako pôvodný lacnejší variant bez 3G modulu. Apple sa však ani teraz hanbiť nemusí. Prví kupujúci si na začiatok predaja počkali v niekoľko metrových radoch. Bezpochyby boli ale kratšie ako na v úvode apríla, kedy sa spoločnosti podarilo len v prvý deň predať 300 tisíc kusov tabletov. V priebehu prvého týždňa sa ich počet takmer zdvojnásobil. Aktuálne čísla predajnosti dostupné nie sú.

Cena iPadu s 3G modulom a 16 GB pamäťou začína na 629 dolároch. Drahší variant so štvornásobnou kapacitou pamäte je v predaji za 829 dolárov. Najlacnejší model bez 3G konektivity je možné zakúpiť už za 499 dolárov, naopak najdrahší za cenu o dvesto dolárov vyššiu.

debata chyba