Google umožní užívateľom vytvoriť si vlastné panorámy

Ak vám v službe Street View chýbajú panorámy z obľúbených miest, môžete ich vytvoriť sami a následne publikovať na webe. Google ich na mapách zobrazí všetkým užívateľom.

10.12.2013 21:25
google trekker Foto:
Ilustračné foto
debata

Panorámy v službe Street View už ani zďaleka nedokumentujú len život v najľudnatejších miestach planéty. Užívatelia majú prostredníctvom nich možnosť nahliadnuť aj do múzeí, turistických pamiatok, chránených krajinných oblastí či iných netradičných lokalít. Google pravidelne rozširuje zoznam miest pokrytých službou Street View. Panorámy dnes už zachytávajú napríklad ekosystém na súostroví Galapágy, oceánske dno, Antarktídu, koralové útesy v Austrálií, vychytené lyžiarske strediská v Európe, ale aj slovenské Tatry.

Panorámy pre všetkých, od všetkých
Spoločnosť sa v týchto dňoch rozhodla ponúknuť svojim užívateľom nástroj na tvorbu vlastných panorám, ktoré je neskôr možné umiesniť do Street View v rámci doplnkovej služby Zábery. Užívatelia sa tak môžu sami podieľať na rozširovaní pokrytia panorámami, ktoré môžu byť vďaka nim dostupné aj na miestach, kam Google doposiaľ nezavítal. Panorámy pre Street View môžu užívatelia zachytávať na smartfónoch s Androidom, prípadne aj s využitím kompaktných fotoaparátov a zrkadloviek.

Online nástroj v službe Zábery užívateľom... Foto: Google
google, street view, zábery Online nástroj v službe Zábery užívateľom umožní vytvoriť si vlastné panorámy a umiestniť ich do máp, ktoré sú súčasťou služby Street View.

Jednoduchý nástroj pospája fotky a vytvorí panorámy
Google užívateľom sprístupnil nástroj, ktorý umožňuje spájať viaceré fotografie do jednej veľkej panorámy, ktorá sa následne môže stať súčasťou Street View v službe Zábery. Podľa spoločnosti bude takýmto spôsobom možné pridať do máp nie len nové lokality ale tým súčasným pridať nový rozmer vďaka panorámam zachytávajúcim oblasť v rôznom čase, ročnom období či počas kultúrnych podujatí. Pre užívateľské panorámy je k dispozícii lokalizovaná služba Zábery, na ktorej je zároveň umiestnený aj online nástroj pre správu fotiek a ich vzájomné prepojenie, ktoré umožní vznik panorám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #panorámy