Vlajková loď Huawei sa o kapacitu batérie môže deliť

Huawei na veľtrhu CES v Las Vegas predstavil hybridný smartfón Ascend Mate 2 4G so 6,1-palcovým displejom, štvorjadrom a batériou, ktorej kapacita postačí aj na nabitie druhého mobilu.

09.01.2014 07:00
Huawei Ascend Mate2 4G Foto:
Huawei Ascend Mate2 4G dokáže vďaka veľkej kapacite batérie vydržať v pohotovosti niekoľko dní.
debata

Spoločnosť Huawei sa snaží akcelerovať predaj produktov najmä v regióne strednej Európy, ktorá je pre ňu mimoriadne zaujímavá. Na veľtrhu CES predstavila niekoľko zariadení, ktoré jej v tom majú pomôcť. Jedným z nich je takzvaný tabletofón, skrátene phablet, Ascend Mate2 4G, ktorý podporuje technológie 4G LTE, disponuje väčším displejom, výkonnejšou batériou a drobnými vychytávkami.

Ascend Mate2 4G je hybridným zariadením, ktoré má kombinovať výhody smartfónu a tabletu. Dôsledkom toho sú jeho veľké rozmery, u ktorých má byť ale podľa výrobcu stále zachovaná rovnaká použiteľnosť ako u štandardného smartfónu, s tým rozdielom, že práca na 6,1-palcovom (15,5 centimetrov) displeji má byť pre užívateľa jednoduchšia. Paradoxne v prípade nového modelu len s HD rozlíšením (1280 × 720 bodov), ktoré je skôr štandardom u menších prístrojov. Rozhodnutie použiť displej s nižším rozlíšením bolo pravdepodobne podmienené dosiahnutím vysokej výdrže na jedno nabitie.

Aj napriek veľkej batérii si Huawei Ascend... Foto: Huawei
Add white front 1220 Aj napriek veľkej batérii si Huawei Ascend Mate2 4G zachoval tenký profil.

O veľkú kapacitu batérie sa môže podeliť s ďalšími zariadeniami Smartfón síce už aj tak disponuje výkonnou batériou s kapacitou 4050 mAh, no práve vďaka „úspornejšiemu“ displeju, sa jeho výdrž predlžuje v rádoch niekoľkých desiatok hodín až dní. Huawei hovorí o 100 hodinách prehrávania hudby, 12 hodinách sledovania filmov či 12 hodín surfovania na internete. Kapacitu batérie je navyše možné využiť aj v prospech ďalších zariadení, ktoré dokáže Mate2 4G po pripojení nabíjať. Napriek veľkej batérii si telefón s hrúbkou 9,5 milimetra zachoval tenký profil, no kvôli hmotnosti 202 gramov majiteľ jeho prítomnosť vo vrecku nohavíc určite pocíti.

Smartfón je vybavený štvorjjadrovým procesorom s taktom 1,6 GHz, dvoma gigabajtami operačnej a 16 gigabajtami úložnej pamäte s možnosťou rozšírenia microSD karatami (do 64 GB). Na zadnej strane zariadenia sa nachádza 13 megapixelový fotoaparát s LED bleskom, na prednej strane mu sekunduje kamera s piatimi megapixelmi. Tak ako názov napovedá, kľúčová je kompatibilita so sieťami štvrtej generácie. Telefón bude na trhu dostupný v prvej polovici roka, presné uvedenie na trh ale výrobca nezverejnil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #CES 2014 #Huawei Ascend Mate2 4G