Apple v hodinkách iWatch údajne skúša nový spôsob nabíjania

Idea inteligentných hodiniek v Apple stále žije. Firma údajne testuje niekoľko rôznych technológií pre nabíjanie svojich inteligentných hodiniek iWatch. V hre je indukčné ale aj solárne nabíjanie.

08.02.2014 07:00
inteligentné hodinky, smartwatch, iwatch, watch Foto:
Ilustračné foto
debata

Zatiaľ čo Apple s uvedením svojich inteligentných hodiniek, interne označovaných ako iWatch, stále vyčkáva, konkurencia ho už dávno predbehla. Najprv to bol Sony, neskôr aj hlavný rival Samsung. Ani jednému sa však s hodinkami nepodarilo prevrátiť trh na ruby a odštartovať nové šialenstvo. Odborná a laická verejnosť preto stále vyčkáva, aké kroky podnikne Apple, ktorý na vlastných a údajne aj prevratných hodinkách pracuje už niekoľko mesiacov. Dôvodom, prečo na trhu hodinky od Applu stále nie sú, je pravdepodobne ich náročnejšie spracovanie a použitie nových, technológií, ako je ohybný displej.

Apple by mohol v hodinkách oprášiť aj „staré“ technológie
Podľa denníka The New York Times, ktorý už v minulosti priniesol niekoľko vysoko pravdepodobných informácií z prostredia firmy, Apple aktuálne pracuje na vývoji technológie, ktorá umožní hodinky iWatch nabíjať neštandardným spôsobom. Ako príklad denník uvádza solárne, indukčné alebo kinetické nabíjanie, pri ktorom by sa batéria dobíjala pohybom ruky. Pri solárnom nabíjaní by sa priamo v displeji mohol nachádzať solárny článok, zatiaľ čo bezdrôtové nabíjanie s využitím magnetickej indukcie by zas mohlo byť jednoduché a rýchle, no užívateľ by bol odkázaný na použitie špeciálnej podložky. Riešením by podľa denníka mohla byť kombinácia všetkých troch technológií.

Keďže Apple všetky informácie poctivo tají, isté je len jedno. Firma potrebuje nájsť spôsob, ako predĺžiť výdrž na batériu. Samsung v hodinkách Galaxy Gear používa batériu s kapacitou 315 mAh, pri ktorej možno výdrž rátať na dve až tri desiatky hodín používania. Je zrejmé, že Apple má vyššiu métu a hodinky neuvedie skôr, než bude disponovať novým typom batérií alebo aspoň technológiou na automatické a jednoduché dobíjanie hodiniek.

Apple registruje nové patenty, no tie môžu klamať
V súvislosti s iWatch sa hovorilo o ich ohybnom alebo aspoň zakrivenom displeji, extrémnej výdrži na batériu a množstve nových funkcií. Vágne informácie v posledných mesiacoch vystriedali patenty, ktoré si Apple v súvislosti s hodinkami registroval, vrátane ohybného náramku s displejom alebo technológie na zníženie spotreby elektrickej energie. Patenty, nech vyzerajú akokoľvek zaujímavo, môžu byť len rukavicou hodenou senzáciechtivým médiám.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #inteligentné hodinky #iWatch