Amazon by mohol predstaviť smartfón so šiestimi kamerami

Namiesto dvoch kamier by mohol mať pripravovaný smartfón od Amazonu kamier až šesť. Slúžiť budú na sledovanie gest užívateľa. Spoločnosť nový smartfón predstaví údajne už do pol roka.

23.03.2014 09:03
amazon kindle fire, tablet Foto:
Pripravovaný smartfón má byť súčasťou rodiny zariadení Kindle (na obrázku tablet Kindle Fire)
debata

Do pozornosti viacerých zahraničných denníkov sa v posledných dňoch dostali správy o údajne pripravovanom smartfóne z dielne Amazonu. Všetky sa opierajú o predpovede analytika Ming-Chi Kuoa zo spoločnosti KGI Securities, ktorý už v minulosti niekoľkokrát správne odhadol stratégiu Applu pri predstavovaní noviniek. Podľa Kuoa Amazon predstaví svoj vlastný smartfón v priebehu najbližšieho pol roka a použije pri tom rovnakú stratégiu ako pri uvedení svojich tabletov. Firma by mohla naštartovať výrobu už v druhom kvartáli tohto roka.

Šestica kamier bude sledovať pohyby užívateľa
Amazon by mohol mať podľa očakávaní nie jednu či dve, ale až šesť kamier. Z toho dve budú slúžiť svojmu primárnemu účelu, teda zachytávaniu fotiek a videí na prednej a zadnej strane. Zvyšné štyri budú naopak zachytávať pohyby rúk užívateľa a tieto informácie vyhodnocovať v prospech novej formy ovládania. Technologický denník TechCrunch už počas minulého roka uviedol, že Amazon plánuje v blízkej dobe uviesť na trh dva modely smartfónov, z ktorých jeden bude vybavený viacerými kamerami pre tvorbu trojrozmerných obrázkov a sledovanie pohybu očí.

Telefón, ktorý sa bude snažiť odlíšiť od konkurencie bude ale používať bežne dostupný hardvér. Jeho súčasťou má byť podľa Kuoa štvorjadrový procesor Qualcomm Snapdragon, 4,7-palcový displej s hustotou 300 až 320 ppi (obrazových bodov na palec), 13-megapixelová zadná kamera od Sony, dvojmegapixelová predná kamera od firmy Primax, batéria s kapacitou 2000 až 2400 mAh a plastové telo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Amazon #Kindle