iPhone 6 môže prekvapiť nezničiteľným displejom

Ak sú posledné informácie o novom iPhone aspoň z časti pravidivé, nasledovník modelu 5S by mohol dostať do vienka displej so zafírovým sklíčkom, ktorý odolá škrabancom aj mechanickému poškodeniu.

10.07.2014 07:00
displej, smartfón, škrabanec, puknutý displej,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Nasledovníka iPhonu 5S Apple predstaví pravdepodobne už na konci leta. Verejnosť a analytikov spája vo veci špekulácií o iPhone 6 jedno. Svoje očakávania stavajú na piesku. V minulosti sa už viackrát ukázalo, že aj tie najväčšie senzácie trvali len krátko. Apple ich poväčšine zmietol zo stola, aj keď pri predstavení modelov 5S a 5C boli už ich parametre de facto známe. Pri iných, než len medziproduktoch, je však akýkoľvek odhad na úrovni tipu v lotérii.

Displej, ktorý odolá škrabancom aj bez ochranných fólií
iPhone 6 by mohol mať podľa všetkého nie len nový dizajn a výkonnejší hardvér ale aj takpovediac nezničiteľný displej so zafírovým sklíčkom. Podľa serveru Investors Business Daily by jeho dodávateľom mala byť spoločnosť GT Advanced Technologies, s ktorou má Apple už dlhšiu dobu uzatvorenú zmluvu.

Vďaka krycej zafírovej vrstve by bol displej odolný voči škrabancom a inému mechanickému poškodeniu. Nakoľko cena inovácií je vysoká, analytici hovoria aj o možnom obmedzení pre väčší z dvojice pripravovaných smartfónov. Apple totiž plánuje predstaviť nie len 4,7-palcový ale aj 5,5-palcový model. Líšiť by sa mali nie len displejom a jeho prevedením, ale čiastočne aj hardvérom. Chyby, akú spravil pri predstavení staro-nového iPhonu 5C, sa ale Apple tentokrát zrejme pokúsi vyvarovať. Dva modely by sa preto mohla rozdeľovať nie len cena ale aj kvalitnejší fotoaparát s lepšou svetelnosťou a väčším počtom megapixelov, prípadne tiež už spomínané zafírové sklíčko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #smartfón #iPhone 6 #zafírové sklíčko