Tesco plánuje zamiešať karty s druhou generáciou tabletu Hudl

Po úspechu prvej generácie tabletu Hudl Tesco predstavilo jeho nástupcu. Tablet Hudl 2 má vyšší výkon, lepší displej a rovnako zaujímavú cenu. V predaji sa objaví už 8. októbra.

03.10.2014 13:45
Tesco, Hudl 2, tablet Foto:
Tesco predstavilo už druhú generáciu lacného tabletu Hudl.
debata

Pred rokom predstavil obchodný reťazec Tesco svoj vlastný tablet Hudl s Androidom. Jeho cieľom bolo využiť potenciál rozsiahlej základne zákazníkov, ktorých má len vo Veľkej Británii viac ako 20 miliónov. Tablet sa u zákazníkov stretol s pozitívnym ohlasom, keď sa Tescu podarilo predať viac ako 750-tisíc kusov. Reťazec preto ešte v máji tohto roka oznámil, že plánuje predstaviť aj jeho druhú generáciu. Tá by mala zavedeným značkám konkurovať nie len cenou, ale aj výbavou.

Prvá generácia tabletu Hudl patrila skôr do nižšej strednej triedy. Tablet mal 7-palcový displej s rozlíšením 1440 × 900 bodov, štvorjadro s taktom 1,5 GHz a 16 gigabajtov úložnej pamäte s možnosťou rozšírenia o ďalších 32 gigabajtov. Tesco od 30. septembra minulého roka tablet predávalo za 119 libier.

Vyšší výkon, lepší displej a zaujímavá cena
S príchodom druhej generácie tabletu by chcelo Tesco zaujať aj náročnejších užívateľov. Hudl 2 s najnovšou verziou Androidu má lepšie parametre a drahší je len o 10 libier. Súčasťou jeho výbavy je štvorjadrový procesor Atom od Intelu s frekvenciou 1,83 GHz, dva gigabajty operačnej a 16 gigabajtov úložnej pamäte. Displej má uhlopriečkou 8,3 palca (21 centimetrov) a rozlíšenie 1920 × 1200 bodov.

Na zadnej strane tabletu sa nachádza kamera s rozlíšením 5 megapixelov, pre potreby videohovoru je zas možné použiť prednú kameru s rozlíšením 1,2 megapixelov. Výrobcom deklarovaná výdrž je o hodinu nižšia než u prvej generácie, teda 8 hodín. Začiatok predaja tabletu s cenou 129 libier (približne 165 eur) je naplánovaný na 8. októbra. Tesco zároveň oznámilo zníženie ceny tabletu Hudl prvej generácie zo 119 (približne 150 eur) na 99 libier (126 libier).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tablet #Tesco #Hudl 2