Čítačky sa budú môcť pochváliť už aj ohybným displejom

Spoločnosť PocketBook oznámila dokončenie prototypu svojej ohybnej čítačky CAD Reader Flex, ktorú oficiálne predstaví na decembrovej konferencii Autodesk University 2014 v Las Vegas.

02.12.2014 20:10
pocketbook cad reader flex, čítačka Foto:
Čítačka PocketBook CAD Reader Flex má byť vybavená veľkým ohybným displejom.
debata

Čítačky mnohí poznajú len ako nástroj na čítanie elektronických kníh a dokumentov, no v skutočnosti majú oveľa širšie možnosti využitia. Špeciálne verzie čítačiek s veľkým displejom na báze elektronického atramentu (pozn. e-ink) využívajú aj architekti, dizajnéri a modelári. Na trhu ale nie sú tak rozšírené ako bežné kompaktné čítačky o veľkosti malého zošitu.

Údajne ohybný displej zatiaľ vyvoláva množstvo otáznikov
Spoločnosť PocketBook, ktorá sa snaží svojimi čítačkami konkurovať najmä americkému Kindle, sa v týchto dňoch pochválila prototypom čítačky s ohybným e-ink displejom. Oficiálne predstaví zariadenie verejnosti až o niekoľko dní, zatiaľ preto nie je jasné akým spôsobom a ako výrazne bude možné displej ohýbať, respektíve či bude displej už ohnutý od výroby bez možnosti meniť jeho zakrivenie. Výrobca poskytol viacero protichodných informácií, podľa ktorých je displej “flexibilný a pevnejší ako iné verzie e-ink displejov,” a zároveň má jeho ohnutiu zabrániť gumový obal, ktorý bude súčasťou balenia.

Čítačka CAD Reader Flex bude mať displej s uhlopriečkou 13,3 palca a s rozlíšením 1600 × 1200 bodov. Poháňať ju bude zatiaľ neupresnený dvojjadrový procesor s taktom 1,5 GHz, vybavená bude operačnou pamäťou s kapacitou 512 MB a vlastnou pamäťou s kapacitou 8 GB. S okolím bude komunikovať cez Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Displeju chýba dotyková vrstva, ovládať zariadenie bude preto možné len za pomoci mechanického tlačidla. Cenu a rovnako aj dostupnosť spoločnosť zatiaľ neoznámila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #čítačka #PocketBook #CAD Reader Flex