Apple predstavil hodinky Watch. Majú slabú výdrž a vysokú cenu

Napriek tomu, že firma prichádza so svojimi inteligentnými hodinkami neskoro, má veľké sebavedomie a ešte väčšie ambície. Predstavené hodinky Watch majú slabú výdrž a vysokú cenu. Za základnú verziu si výrobca vypýta 349 eur, za limitovanú edíciu s konštrukciou zo zlata aj viac ako 10-tisíc.

09.03.2015 21:55
Apple Watch, inteligentné hodinky, iWatch Foto:
Apple predstavil hodinky Watch. Ich výsadou je jednoduché ovládanie.
debata (3)

Hodinky Watch, s ktorými sa Apple ešte v septembri minulého roka snažil dokázať, že nezaspal na vavrínoch, sa dočkali detailného oficiálneho uvedenia. Spoločnosť už viackrát otvorene priznala, že sa chce stať najväčším predajcom inteligentných hodiniek na trhu. Dôsledkom toho je, že hodinky Watch sa pokúsia osloviť čo najväčšie spektrum potenciálnych zákazníkov – od konzervatívnych, cez športovo orientovaných až po tých, ktorí hľadajú prémiový produkt s prémiovým spracovaním.

Vysoká cena a slabá výdrž neprekvapili
Základná verzia Watch Sport s cenou 349 a 399 eur (v závislosti od veľkosti displeja) má telo vyrobené zo špeciálnej odolnej zliatiny hliníka a zinku. Rovnako ako verzia Watch s cenou 549 a 599 eur s odľahčenou oceľovou konštrukciou bude dostupná v dvoch farebných prevedeniach – striebornej a sivej. Tretia verzia s názvom Watch Edition bude úzkoprofilová, dostupná len vo vybraných obchodoch a s cenou začínajúcou na 10-tisíc eurách. Priplácať sa bude za konštrukciu z 18-karátového zlata a rovnako tak aj za náhradné remienky, ktorých bude na výber hneď niekoľko – od klasických kožených, cez farebné športové až po luxusné s detailami z ružového zlata.

Hodinky Apple Watch budú dostupné v troch... Foto: Apple
Apple Watch, inteligentné hodinky, iWatch Hodinky Apple Watch budú dostupné v troch verziách a s rôznymi remienkami.

Záujemca si bude môcť vo všetkých troch prípadoch vybrať model s väčším a menším displejom (s uhlopriečkou 42 a 38 milimetrov). Výdrž hodiniek je podľa očakávaní ich najslabším miestom. Na jedno nabitie dokážu fungovať len jeden deň, približne 18 hodín. Následne ich bude potrebné nabiť pomocou špeciálnej magnetickej nabíjačky.

Prednosťou hodiniek je najmä ich jednoduché ovládanie
Apple si dal záležať najmä na jednoduchom ovládaní. Zobrazované informácie je možné prispôsobiť si v samostatnej mobilnej aplikácii pre iPhone. Hodinky môžu informovať nie len o aktuálnom čase ale aj o pripomienkach, udalostiach v kalendári, počasí, poslúžia ako ovládač pre iTunes či osobný športový tréner pri športových aktivitách.

Rolovacie koliesko umožňuje lepší pohyb medzi... Foto: Apple
Apple Watch, inteligentné hodinky, iWatch Rolovacie koliesko umožňuje lepší pohyb medzi aplikáciami aj priamo v nich.

S hodinkami je možné prijímať aj uskutočňovať hovory, čítať správy a e-maily či dokonca platiť na termináloch podporujúcich platby systémom Apple Pay. Pre vývojárov je aktuálne k dispozícii aj vývojová sada WatchKit. Hodinky Apple Watch sa objavia v predpredaji 10. apríla, od 24. apríla budú oficiálne dostupné v deviatich krajinách. Neskôr k nim pribudnú ďalšie, v ktorej vlne sa dostanú na Slovensko ale nevedno.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #inteligentné hodinky #Apple Watch