Oznámili príchod prvého smartfónu s holografickým 3D displejom

Americký výrobca profesionálnych kamier začal prijímať objednávky na prvý smartfón s holografickým displejom. Cena je závratne vysoká a v čase oficiálneho predstavenia má byť ešte vyššia.

07.07.2017 08:30
RED, smartfón, hologram, Foto:
Spoločnosť RED plánuje predstaviť smartfón s holografickým displejom (na obrázku)
debata

Kameramanom, režisérom a filmovým štúdiám netreba kalifornskú spoločnosť RED predstavovať. Profesionálne štúdiá pri natáčaní filmov a seriálov používajú jej kamery, ktoré už v roku 2007 natáčali videá v 4K rozlíšení pri 60 snímkach za sekundu. Senzory, ktorými RED v minulom roku vybavil svoje najnovšie 8K kamery, získali najvyššie hodnotenia vôbec.

Záhadný mobil s unikátnym displejom a vysokou cenou

V týchto dňoch spoločnosť prichádza s novým netradičným produktom. Nie je ním kamera alebo foťák, ale smartfón. Ten má ako prvý na svete zobrazovať objekty pomocou 3D hologramu. Veľa detailov o smartfóne firma neprezradila, no začala už prijímať prvé objednávky. Aj cena nasvedčuje, že veľké očakávania by mali byť na mieste. Za základnú hliníkovú verziu záujemca zaplatí nezdanených bezmála 1200 dolárov. Za model s titánovým telom potom až 1595 dolárov. Ceny majú byť v čase oficiálneho predstavenia smartfónu s oznámenou dostupnosťou vyššie.

Čo teda výrobca prezradil? Smartfón má disponovať hybridným 5,7-palcovým displejom, ktorý zobrazí obraz v 2D v 3D a takisto aj hologramy bez špeciálnych okuliarov. Rozlíšenie displeja známe nie je a z tlačovej správy tiež nie je zrejmé, v akom rozlíšení budú zobrazované hologramy a 3D objekty. Smartfón bude obsahovať špeciálny prevodník a systém by mal za pomoci algoritmu spracovávať zvuk tak, že bežný stereo zvuk skonvertuje do formátu 5.1.

Ďalšou zaujímavosťou telefónu má byť jeho modularita – teda možnosť vymeniť niektoré kusy hardvéru za iné, novšie alebo výkonnejšie. O aké komponenty má ísť, firma neupresnila. Naznačila však, že meniť bude možné fotoaparát alebo optiku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #hologram #Red #3D displej #2D